За минулий місяць в Німеччині затримано 105 українців: йдемо на рекорд!

Цього року кількість депортацій українців з Німеччини зростає. Аналізуючи статистику депортацій за перші 8 місяців стає зрозуміло, що цього року кількість депортацій буде більшою ніж у 2019 року. Нагадаємо, що у 2019 році з Німеччини депортували 1252 українців.

Про це інформує “Це моя Україна“.

Так, за підсумками серпня з Німеччини депортували 105 українців. В них вилучили коштів на суму 20 824 євро. Варто додати, що крім вилучених коштів на багатьох українців наклали значні штрафи та фінансові санкції.

Найбільшу кількість серед затриманих українців становлять “чорні заробітчани”. Їх всього в серпні затримано 45 осіб. Українці і далі стараються незконно проскочити до Німеччини невеликими групами по 6-7 людей на бусах. На превеликий жаль, не зважаючи на прикрий досвід інших наших громадян, таких заробітчан все частіше затримують на кордоні.

До прикладу минулого місяця такі групові затримання заробітчан відбулися:

  • в місті Русторф на німецько-австрійському кордоні – 6 чол. в одному бусі,
  • у Брейтенау поблизу німецько-чеського кордону – 6 чол. в одному бусі;
  • Гьорліц (Görlitz – нім.) на німецько-польскому кордоні – 6 чол. в одному бусі.

Тут також простежується український тренд – обов’язково в бусах є робочий одяг та власний виробничій інструмент українських майстрів “трудового туризму” . За цими ознаками їх і “ціпляють”, розкручуючи потім на зізнання в нелегальному працевлаштуванні.polizei3 1

Ще одна стійка тенденція – використання українськими заробітчанами підробних документів: від контрактів на працевлаштування, до ідентифікаційних документів. В серпні це були підроблені трудові контракти з німецькими, бельгійськими роботодавцями, підроблені румунські посвідчення громадян, посвідчення водія, підроблена картка на словацький ВНЖ, болгарські підроблені документи. Про затримання “чорних” заробітчан з України в серпні повідомляли видання  Passauer Neue Presse та інтернет-платформа Presseportal.

Більше статтей по темі:

У Німеччині затримали українських заробітчан: бус конфіскували, людей арештували