Чехія оголосила про початок другої хвилі пандемії коронавірусу: які обмеження чекають українців?

У Чехії офіційно оголосили про початок другої хвилі пандемії COVID-19. Протягом 2 – 3 тижнів в Чехії очікують на значне зростання кількості госпіталізованих з COVID-19.

Повідомлення про другу хвилю коронавірусу зробив представник уряду в галузі охорони здоров’я Роман Примула. Про це повідомляє авторитетне чеське видання Ceskenoviny.cz, передає “Це моя Україна”.

Варто зазначити, щоЧехія зараз перебуває на третьому місці в Євросоюзі по зростанню захворюваності коронавірусу. До прикладу, 12 вересня, в країні зафіксували 1 541 новий випадок захворювання.

Всього з початку пандемії захворіли 13,7 тисячі осіб. Зараз 297 пацієнтів госпіталізовано, 69 – у важкому стані.

За словами представника уряду в галузі охорони здоров’я Романа Примули, якщо COVID-19 продовжить поширюватися такими ж темпами як зараз, наприкінці жовтня чеські лікарні будуть переповнені пацієнтами з коронавірусом.

З зростанням кількості захворювань у чеському уряді обговорюють впровадження нових обмежень, в тому числі і для іноземців. Додаткові обмеження можуть стосуватися, як і громадського транспорту, так і освіти та обмеження кількості у осіб у громадських місцях та закладах харчування.

Як говорять експерти, на чеських кордонах можуть ввести додаткові обмеження і навіть обстеження людей, які перетинають чеський кордон. Можуть скоротити і перелік осіб, яким дозволений в’їзд на територію Чехії. Але скоріш за все ці обмеження не стосуватимуться людей, які їдуть на офіційну роботу в Чехії.

Зважаючи на швидкі темпи зростання кількості хворих у Чехії Україна може віднести цю країну до “червноної зони”. Це означатиме, що при поверненні з Чехії а Україну ви маєте пройти обов’язову двотижневу самоізоляцію або здати ПЛР-тест.

Читайте також: Чоловік з Львівщини, який після падіння з висоти в Чехії отримав складну травму голови, потребує допомоги.