Фахівці в області харчування стверджують, що рибний стіл корисніший м’ясного. З точки зору дієтології, риба прекрасний повноцінний продукт, який містить надзвичайно потрібні і корисні для людського організму речовини.
Однак, мало хто задумується, як саме риба потрапляє з морів та океанів на рибні прилавки наших магазинів. Ми вирішили привідкрити завісу та розповісти вам як відбувається транспортування риби з далеких країн. Доставка морепродуктів додому це складний процес, проте з компанією Seadora це легко та просто.
Перш за все, слід зауважити, що перевезення риби та морепродуктів, – дуже непростий процес, так як вимагає дотримання багатьох правил. Також риба відноситься до продуктів харчування які швидко портяться. Крім того, при транспортуванні продукції такого типу, в кожному конкретному випадку необхідно врахувати ще ряд інших моментів:
- Потрібно перевезення охолодженої або замороженої риби?
- Дрібна риба або велика? Морська або прісноводна?
- Який вид (сімейство)? Який її поточний стан або якість?
- Якщо вона вже охолоджена або заморожена, то який спосіб і швидкість охолодження / заморозки використовувався?
- Чи застосовувалась шокова заморозка?
- Куди потрібно здійснити транспортування і в який термін?
Перевезення охолодженої риби
Максимальне збереження властивостей свіжоспійманої риби, це перший важливий етап в доставці якісної рибної продукції до кінцевого споживача. При цьому способи охолодження такої продукції можуть бути двох типів:
- Повітряне охолодження – спосіб при якому рибу охолоджують холодним повітрям
- Пересипка льодом – більш поширений спосіб охолодження, при якому риба пересипається кусочками льоду.
Далі справа стоїть вже за перевізником. Транспортування охолодженої риби не менш відповідальний процес, в ході якого також необхідно дотримуватися певних вимог перевезень, а також враховувати багато факторів.
Перевезення замороженої риби, шокова заморозка
Якщо використовується метод шокової заморозки, то можна максимально зберегти практично всі вихідні якості свіжої риби. Завдяки дуже швидкому заморожуванні вода не встигає перетворюватися в кристали льоду великого розміру, які руйнують структуру тканин риби.
При шоковій заморозці на поверхні риби утворюється скоринка льоду, яка відмінно захищає як від деформації, всихання продукції, так і від втрати кольору і запаху.
Перевозити морожену рибу можна в різних пакувальних варіантах з різною місткістю, починаючи з картонних ящиків, коробок і пакетів, до блоків, дерев’яний ящиків, корзин і навіть бочок.