Де можна придбати якісний і недорогий тепловізор для полювання?

Сьогодні полювання на дичину стало важливою частиною життя багатьох чоловіків. Для декого відпочинок на природі – це найкраща можливість відволіктися від роботи і прекрасно провести вихідні. Але не маючи якісних аксесуарів для полювання, це заняття не є таким цікавим. Серед сучасних і найбільш популярних аксесуарів сьогодення є тепловізори.

Колись тепловізори могли собі дозволити тільки одиниці. Але сьогодні з появою нових розробок ці пристрої стали доступні для більш ширших верств населення. Так, до прикладу, тепловізор Iray сьогодні можна придбати від 1000 доларів. Тепловізори Iray незважаючи на низьку ціну є дійсно якісними та ідеально підходять для полювання. Саме такі тепловізори Ви можете придбати в інтернет-магазині “Optics Pro”.

Зазначимо, що за допомогою тепловізорів можна відслідкувати тепловий силует тварин на значній відстані. Також, варто зазначити, що дощ, висока трава, темнота та туман не є перепоною для тепловізора щоб побачити дичину.

Види тепловізорів для полювання

За внутрішньою будовою і принципом роботи всі мисливські тепловізори схожі. За допомогою теплочутливої матриці, що представляє собою мікросхему з фотодіодів, вловлюється інфрачервоне випромінювання і фіксується різниця температур. Головна відмінність тепловізійних приладів полягає в їх конструкції і можливості виведення на дисплей кольорового або чорно-білого зображення. За своїм призначенням, для мисливців, є тепловизор для спостереження (монокуляри, бінокуляри) і тепловізійні приціли.

iray dv dl13 optics pro 1 500x500 1
на фото: Тепловизор INFIRAY (IRAY) DV DL13

У чому переваги полювання з тепловізором?

Найчастіше для полювання використовують тепловізійні монокуляри і приціли. Головна цінність тепловізора для полювання – виявлення об’єкта в будь-який час дня і ночі, при абсолютно будь-яких погодних умовах, будь то це вітер, сильна заметіль або густий туман. Від тепловізійного приладу неможливо замаскуватися або сховатися у високій траві!

Важливі переваги полювання з тепловізором:

  • можливість виявлення та ідентифікації цілі в складних метеоумовах, в тому числі в сильний снігопад;
  • широкий діапазон природних температур від -25 до +40 градусів;
  • забезпечення якісного спостереження за пересуванням дичини через гілки дерев;
  • можливість вести полювання в постійно мінливих погодних умовах, в будь-який час доби;
  • чіткіша прицільна стрільба при неблагоприятних погодних умовах і в темний час доби;
  • функція запису відео полювання: можна поділитися успішної полюванням з друзями, викласти трофеї в соціальні мережі, або зафіксувати на відео вдале місце полювання.
  • тепловізори також використовують натуралісти для вивчення дикого світу певної місцевості, а також часто використовуються для охорони різних об’єктів.

Пам’ятайте, полювання в Україні можливе тільки при наявості потрібних дозволів.