“Їхали в Чехію на заробітки”: в Польщі перекинувся бус з українцями, загинула жінка

Погодні умови створюють проблеми для водіїв не тільки в Україні, а й за кордоном. Так, в Польщі на слизькій дорозі перекинувся бус з українцями. Травми отримав водій автобуса, а 47-річна жінка на превеликий жаль померла. Відомо, що українці прямували на заробітки до Чехії, але на жаль не доїхали…

Як повідомляють на сторінці “Книга пам’яті померлих за кордоном українців” загиблою виявилася 47-річна мешканка Прикарпаття Леся Лук’янчик.

Зазначається, що аварія трапилася поблизу польського міста Немодлін. Водій не впорався з керуванням на слизькій дорозі і бус перекинувся. Причиною ДТП, що сталася поліцейські назвали перевищення швидкості. Через погані погодні умови до місця ДТП не могла дістатися навіть медична авіація, не говорячи вже про швидку допомогу. За деякий час на місце аварії прибули пожежники, жінка ще була жива. Але на жаль, пропри реанімаційні заходи її врятувати не вдалося.

Недавно втратила сина

Загибла Леся Лук’янчик два роки назад поховала власного сина, що було для неї великим горем.

Рідний брат українки Леонід каже, що життя в Лесі було непросте:

“Вона була доброю сестрою, але доля в неї важка. Якийсь час вона тримала магазин у селі, потім їздила працювати до Києва. А потім її донька вийшла заміж в Івано-Франківській області, і вона переїхала туди”

Знайомі відгукуються про Лесю тільки добре і кажуть, що вона була доброзичливою, світлою людиною, яка ніколи не відмовляла в допомозі.

Жінка їхала на заробітки вперше. Рішення виїхати на роботу до Чехії було раптовим для родичів Лесі. Брат дізнався про це буквально в момент від’їзду жінки.

“Вона говорила, що готує документи, але я не думав, що все відбудеться так швидко. Вона написала, що їде, я побажав їй щасливої дороги і попросив повідомити, як дістанеться”, – розповідає брат Лесі.

Джерело: Книга пам’яті померлих за кордоном українців, Obozrevatel.