У Харкові горить університет Каразіна

За попередньою інформацією, пожежа виникла у приміщенні на нижніх поверхах на хімічній стороні університету.

13 січня близько 12:40 у головному корпусі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (площа Свободи, 4) сталася пожежа. Усіх студентів та викладачів евакуювали. На гасіння пожежі направили шість автомобілів ДСНС. Один із автомобілів рятувальників заїхав на Унікорт, де з вікна ХНУ вибивається дим.

Як повідомляють очевидці у соцмережах, попередньо причиною виникнення пожежі стала електропроводка. Студенти повідомили KHARKIV Today, що горить актова зала на другому поверсі головного корпусу, дим поширився до п’ятого поверху головного корпусу. Пізніше у ДСНС підтвердили цю інформацію.

“Виїхали, наші там працюють. Вісім автоцистерн, чотири автодрабини, автомобілі Міністерства внутрішніх справ, швидкої допомоги. Займання попередньо в актовому залі. Це головний корпус, поверх — треба уточнювати. За постраждалих поки що інформації немає”, — розповів виданню KHARKIV Today прес-офіцер ГУ ДСНС у Харківській області Дмитро Чайка.

Оновлено, у харківському ДСНС повідомили, що загоряння відбулось у у підсобному приміщенні, що розташоване на напівповерсі між 1-м та 2-м поверхами будівлі головного корпусу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. До прибуття пожежників персоналом вишу було проведено евакуацію студентів та викладачів, близько 300 людей. Жертв та постраждалих немає.

На час прибуття вогнеборців на місце пожежі встановлено, що у підсобному приміщенні горіли меблі та речі на площі 30 кв.м. Їм вдалося не дати вогню поширитися за межі цього приміщення, а надто на приміщення актової зали, що знаходилась зверху. Пожежу локалізовано о 13:00, о 13:30 повністю ліквідовано. Встановлюється причина пожежі.