Бізнесмен зі Львова постачав російським елітам автомобілі преміум класу в обхід санкцій (Фото)

Служба безпеки України, повідомила про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України, бізнесмену зі Львова, який в обхід санкцій постачав до рф автомобілі преміум-класу.

Як повідомляють у СБУ, до оборудки причетний підприємець зі Львова, який раніше мешкав в росії та вів там бізнес.

Чоловік скористався тим, що більшість світових автокомпаній вийшли з російського ринку. Зокрема, в обхід міжнародних торговельних обмежень ділок налагодив схему переправлення елітних авто на територію росії.

Фігурант поставляв елітні автомобілі так званим “вершкам” російським елітам, серед яких були топменеджменту кремлівського монополіста Газпром і пропагандистського телеканалу russia today.

СБУ вдалось встановити, що з серпня 2022 до березня 2023 року чоловік нелегально продав російським «замовникам» 45 автівок преміум-класу на загальну суму понад 3 мільйони євро.

“Для реалізації оборудки фігурант купував преміальні транспортні засоби в українських автосалонах та оформлював їх на підконтрольні комерційні структури. Потім за підробленими документами він переправляв їх транзитом через територію Євросоюзу до білорусі, а звідти – до росії. Крім того, ділок подав до Державної податкової служби України заяву на відшкодування ПДВ на загальну суму понад 6 млн грн.”, – зазначають у Службі безпеки України.

У фігуранта проведені обшуки, вилучено речові докази, які свідчать про причасність до оборудки фігуранта. Також за поданням СБУ накладено арешт на майно учасників оборудки на загальну суму понад 700 млн грн.

До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 17 підприємств, більше ніж півсотні нежитлових виробничих приміщень у різних регіонах України, у тому числі в Криму, 22 квартири у Києві та Львові, майже три десятки земельних ділянок і більше ніж 40 елітних автомобілів.