Кордон з Польщею у пішому порядку можна перетнути тільки в одному пункті пропуску

Державна прикордонна служба просить громадян врахувати, що з 18 травня в пішому порядку державний кордон  з Польщею можна буде перетнути лише в пункті пропуску «Шегині», в інших пунктах пропуску виключно транспортними засобами, перевезення громадян автобусами здійснюватись не буде.

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Варто зазначити, що співробітники Державної прикордонної служби продовжують здійснювати пропускні операції на державному кордоні. Наразі інтенсивність руху за добу становить близько 15-16 тисяч осіб на в’їзд та виїзд з України.

Як показує статистика, найінтенсивніший рух пасажирів та транспорту залишається на українсько-польській ділянці кордону.

Наразі на цьому напрямку функціонують чотири пункти пропуску «Ягодин», «Краківець», «Рава-Руська» та «Шегині» (роботу останнього відновлено сьогодні змінами до розпорядження Уряду). Станом на 18.00 у «Шегинях» оформлено близько 700 осіб.

“Окремо звертаємо вашу увагу, що на даний час В ПУНКТІ ПРОПУСКУ «ШЕГИНІ» пропуск осіб здійснюється ТІЛЬКИ В ПІШОМУ ПОРЯДКУ, оскільки суміжною стороною роботу автомобільного напрямку не було відновлено. У всіх решта трьох пунктах пропуску перетнути кордон можна ЛИШЕ НА ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБАХ. ” – йдеться в повідомлені ДПСУ.

Державна прикордонна служба просить громадян врахувати цю інформацію  під час планування своєї подорожі та вибирати найбільш зручний маршрут, аби не витрачати зайвий час.