У Львові люди масово штурмують маршрутки: “величезні черги і мало автобусів”

Сьогодні люди масово скаржились, що не можуть добратись на роботу через брак автобусів.

Про це пише на своїй сторінці у ФБ, голова громадської організації “За якісний транспорт”, Ярослав Товстига. Інформує Це моя Україна.

Була ситуація, що автобус на одному із міських маршрутів їхав переповнений «битком», на жаль, пересічні пасажири не думають про особисту безпеку і «пхаються» в автобус, не реагуючи на заклики водія.

Про безпеку мали б подумати чиновники, особливо, коли Львів посідає перше місце по кількості підтверджених ПЛР-тестів, але вони успішно звітують, що роблять все можливе і додають автобуси на маршрути. Давайте розберемось як маніпулюють міські чиновники із покращення курсування громадського транспорту у Львові.

До початку карантинних заходів у Львові курсувало 469 автобусів, із яких 185 автобусів великої вмістимості, загальна пасажиромісткість автобусів складає 18 500 (максимальна кількість, яку могли перевезти), які є куплені за кошти громади міста і перебувають на балансі комунального АТП-1.В сумі комунальний перевізник в березні випустив 256 автобусів, які могли одночасно перевезти 21 340 пасажирів, сьогодні, 18 травня, курсує сумарно лише 273 автобуси на маршрутах, із них лише 118 автобусів (комунальної власності), які при виконанні норми про карантинні заходи, можуть перевести лише сидячих пасажирів, а саме в середньому по 30 пасажирів і що в сумі еквівалентно лише 3500 пасажирів.

Сумарно сьогодні 273 автобуси можуть перевезти близько 6 755 людей, хоч при розрахунках 2011 року при формуванні автобусної мережі за розрахунками фахівців НУ «Львівська Політехінка» для тої кількості, яка жила у Львові, потрібно до 700 автобусів великої вмістимості, що еквівалентно 70 000 пасажирів одночасно.

Шановні депутати, прошу вас звернутись до наших транспортних гуру із вимогою, щоб вони не займались фарсом, а випустили автобуси великої вмістимості, які є на балансі АТП-1, бо станом на сьогодні на території АТП-1 простоюють автобуси марок МАЗ і Електрон в кількості близькій до 100 одиниць, які є в лізингові угоді (тобто за простій яких ще й ми платимо гроші), також є до 20 автобусів марки ЛАЗ, які є на ходу і пройшли середній ремонт. В сумі ми можемо ще перевезти одночасно до 3600 пасажирів.

Сьогодні в порівняні із 12 травня виїхало більше на 26 автобусів великої вмістимості (+ 780 додатковий пасажиромісць) і 16 автобусів середньої вмістимості (+ 336 додаткових пасажиромісць), що в сумі еквілентно 1160 місць.

Як показала практика цього замало в рази, тому прошу вас звернутись до керівництва міста, щоб випустили 120 автобусів великої вмістимості, які стоять на території комунального АТП-1!