На Львівщині двом братам загрожує до 5 років, за напад на поліцейських

За скоєне підозрюваним – двом братам та їх товаришу-односельчанину загрожує покарання – до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Львівської області. інформує Це моя Україна.

17 травня близько 22.10 екіпаж сектору реагування патрульної поліції Буського відділення поліції у складі двох поліцейських, одна з яких – жінка, під час патрулювання території у селі Задвір’я Буського району виявив автомобіль «Фольксваген Гольф», водій якого  порушив вимоги Правил дорожнього руху. Правоохоронці зупинили автомобіль та встановили особу водія – 22-річного місцевого мешканця.

Під час перевірки документів поліцейські виявили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти тест на вміст алкоголю в крові. Водій відмовився у грубій формі та спровокував конфлікт з правоохоронцями. Він лаявся та нецензурно висловлювався на адресу поліцейських, після чого, разом із своїм на рік молодшим братом та 21-річним односельчанином, напали на правоохоронців та нанесли їм тілесні ушкодження.

На місці події працювала слідчо-оперативна група та співробітники інших служб Буського відділення поліції. Правоохоронці затримали зловмисників в порядку ст.208 КПК України. Під час затримання один із нападників наніс тілесні ушкодження ще одному поліцейському.

Слідчі повідомили братам про підозри у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) КК України та ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України, а їх товаришу – в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – до п’яти років позбавлення волі. Невдовзі суд обере затриманим запобіжні заходи.

Окрім того, проводиться службове розслідування, під час якого буде надано об’єктивну та неупереджену оцінку поведінці окремих співробітників Буського відділення поліції.