Савченко дала інтерв’ю російському телеканалу НТВ

Випуск програми із російськими пропагандистськими, антиукраїнськими тезами, а також за участі української військової та політикині Надії Савченко, оприлюднено на YouTube.

Про це пише видання “Захід.нет” інформує Це моя Україна.

Анонс даного інтерв’ю оприлюднив телеканал НТВ у своєму Твітері.

Випуск програми із колишньою нардепкою Надією Савченко вже оприлюднено на YouTube. Із російськими журналістами вона говорила українською.

«Я, звичайно ж, поважаю росіян. Я буду говорити тією мовою, яка буде їм зрозумілою, коли буду говорити з Кремля на широкий загал. Більшість росіян і так розуміє мене, коли я говорю українською», – зазначила Савченко.

Раніше Надія Савченко з’являлася в ефірі проросійських українських телеканалів – приміром NewsOne та ZIK, у тому числі як ведуча.

НТВ – російський цілодобовий телеканал, що належить «Газпром-Медіа» і мовить із державного телецентру «Останкіно». Крім території Росії, його мовлення («НТВ Мир») поширюється на країни СНД і Балтії, а також Західну Європу, Близький Схід, США і Канаду, Ізраїль, Австралію, Нову Зеландію і Океанію.

Надія Савченко – українська військова та політик, , штурман-оператор вертольота Мі-24 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України, капітан ЗСУ. З липня 2014 до травня 2016 року перебувала в російському СІЗО, у 2015 році отримання звання Героя України.

Народна депутатка VIII скликання від партії «Батьківщина» (була перша у списку). Під час позачергових парламентських виборів 2019 року безуспішно балотувалася від власної партії «Суспільно-політична платформа Надії Савченко» в найменшому прифронтовому окрузі №51 в Донецькій області і отримала голоси лише восьми виборців

З 22 березня 2018 року перебуває під слідством. Її підозрюють у підготовці терористичних актів та держперевороту, ймовірними цілями вважають Порошенка, Турчинова та Авакова. За рішенням суду 16 квітня 2019 року звільнена з-під варти. Балотувалася в президенти України, проте ЦВК відмовила їй в реєстрації.