У Франції розпочали масштабну операцію по боротьбі з вихідцями з Росії

Співробітники французької поліції вранці в п’ятницю, 19 червня, приступили до масштабної операції по боротьбі зі злочинністю після заворушень за участю членів чеченської діаспори в Діжоні.

Про це повідомляє видання Le Bien Public.

Операція почалася о 8:30 ранку за місцевим часом в районі Грезіль в Діжоні та районі Мейл Шенові. До неї залучені 148 поліцейських і жандармів з собаками. За словами регіонального префекта Бернарда Шмельц, мета операції – не затримання, а пошук зброї, боєприпасів і наркотиків.

Поліція оглядає підвали, дахи, господарські будівлі, багажники автомобілів. Операція активно висвітлюється запрошеними журналістами, щоб показати, що влада мобілізована після того, як раніше вона зазнали критики за бездіяльність.

Пізніше на прес-конференції Шмельц зазначив, що «місцеві жителі повинні знати, що держава їх не кидає». При цьому він спростував інформацію про те, що чеченці нібито знаходяться під протекцією поліції, підкресливши, що правоохоронці виконали роботу з великою рішучістю, не залишаючись «пасивними перед лицем зловживань».

h5c1hk16yd

Раніше поліція заарештувала шістьох членів чеченської діаспори в Діжоні, причетних до заворушень. Вони почалися після того, як члени діаспори вирішили помститися за передбачуване жорстоке побиття 16-річного співвітчизника місцевими наркоторговцями. За даними місцевих ЗМІ, в сутичках постраждало 11 людей. Служба інформації, розвідки і стратегічного аналізу організованої злочинності (SIRASCO) Центрального управління судової поліції Франції випустила конфіденційний документ з відомостями про діяльність чеченців, що проживають в країні. Їх назвали загрозою для місцевого населення.