«Не треба переписувати історію»: в Британії відповіли на статтю Путіна про Другу світову війну

Окремі держави не повинні переписувати історію в своїх власних інтересах.

Про це заявив представник МЗС Великобританії, коментуючи статтю президента Росії Володимира Путіна, опубліковану раніше в журналі The National Interest, передає “Це моя Україна“.

«Наша спільна історія не повинна використовуватися в якості політичного інструменту або листуватися державами в їх власних інтересах», – відзначили в британському МЗС.

248658

У відомстві додали, що перемогу над нацистами в Другій світовій війні вдалося здобути завдяки спільним зусиллям союзників.

«Мужність і величезні жертви народів Великобританії, Сполучених Штатів, СРСР і всіх країн-союзників привели до поразки нацистського режиму», – уточнили в МЗС Британії.

Раніше, у своїй статті Путін вказав, що відповідальність за початок війни несуть всі провідні світові держави, і несправедливо вважати, що причиною послужив лише «дводенний візит до Москви міністра закордонних справ нацистів Ріббентропа».

Написати статтю про війну Путін вирішив після висловлювань представників країн Заходу, а також заяву Європарламенту, в якому було зазначено, що Другу світову почали нацистський лідер Адольф Гітлер і СРСР. У тексті зазначалося, що війна почалася з «нападу Німеччини і Радянського Союзу на Польщу в 1939 році». При цьому «перед збройною агресією третій Рейх і СРСР уклали угоду від 23 серпня 1939 року, відоме як пакт Молотова-Ріббентропа». Німеччина і Радянський Союз «послідовно прагнули повалити Версальський порядок в Європі і нав’язати свої правила іншим європейським народам», говорилося в заяві Європарламенту.