“Не вистачає зарплати для життя”: голова партії “Голос” та народна депутатка обурена зарплатами у парламенті

Голова партії “Голос” та нардеп Кіра Рудик зазначила, що їй не вистачає депутатської зарплати для життя. Але вона має “фінансову подушку”, якою зараз користується.

 Про це в інтерв’ю  24 каналі заявила нардепка.
Вона заявляє, що її депутатська зарплата становить 35 тисяч грн.

Депутатка зазначає, що не всі депутати з “Голосу” мають “фінансову подушку” чи додаткових доплат, і це є великою проблемою.

“Ми розуміємо, що після місцевих виборів нам потрібно буде щось придумати. Або ініціювати питання щодо підвищення зарплат або спробувати допомогти тим людям, в яких є така необхідність влаштуватись на викладацьку діяльність. Тобто отримувати доплати. Нам тоді треба буде з них зняти певну роботу по роботі в фракції, щоб вони могли заробити собі на життя”, – говорить Кіра Рудик.

Вона пояснила, що важко сказати, якою має бути депутатська зарплата, однак, вона має покривати всі потреби.

Нагадаємо, що мінімальна заробітна плата в Україні становить 4 тисячі 723 гривні на місяць або 28,31 гривні за годину. А народні депутати крім зарплати отримують ще й компенсацію за оренду житла в столиці, компенсацію проїзду по Україні, телефонних розмов, відрядження для помічників і виплати за інші витрати, з якими вони стикаються у роботі. Деколи ці сумі більші за 100 000 грн. в місяць.