ТОП-5 сучасних українських фільмів, які має подивитися кожен

У 2019-2020 роках на екранах українських кінотеатрів появилося кілька цікавих прем’єр, які обов’язково треба подивитися. Тому представляємо вам ТОП-5 кращих сучасних українських фільмів за версією “Це моя Україна“.

1.Мої думки тихі

Комедія, яку високо оцінили критики і глядачі. У центрі сюжету – молодий хлопець Вадим, який мріє працювати на канадського бізнесмена – вихідця з України. Щоб отримати цю роботу Вадиму потрібно записати звуки тварин різних регіонів України, а також голос однієї дуже рідкісної, майже легендарної птиці. Вадим відправляється в “експедицію” разом зі своєю мамою, яку втілила шикарна Ірма Вітовська. Для мами і сина подорож стає, що називається, доленосною. Фільм стартував у прокаті у січні 2020 року.

2. Наші котики

Неполіткоректна комедія, яку варто подивитися абсолютно всім. У центрі сюжету – четверо добровольців, які воюють на Донбасі, захищаючи вельми специфічний об’єкт. Одного разу до них на позицію потрапляє випускниця факультету журналістики, яка мріє про Пулітцерівську премію – і тут починається … Картина про те, як і чим живуть наші бійці на війні – і над чим вони сміються. Приготуйтеся усвідомити одну річ: ми рідко замислюємося про те, якого воно – бути на війні. Картина в стартувала в прокаті в кінці січня 2020 року.

3. Захар Беркут

Неймовірно яскравий і видовищний екшин за мотивами повісті Івана Франка. 1241 рік – монгольська Орда, вбиваючи і захоплюючи ясир, насувається на українські Карпати. Вночі в табір кочівників пробираються жителі села Тухля і звільняють бранців. Хан клянеться спалити село дотла. а жителів катувати і знищити. Однак жителі, на чолі зі старійшиною Захаром Беркутом не мають наміру здаватися. У свободі моя сутність, – слоган картини, і він повністю передає її головний меседж. Захара Беркута втілив американський актор Роберт Патрік.

4. Чорний ворон

Яскрава екранізація роману Василя Шкляра про події 1922 року, коли герої, які домагаються незалежності України, організували в Холодному Яру на Черкащині незалежну Холодноярську республіку. Головний герой фільму – Іван на прізвисько Чорний ворон. Він залишив будинок і сімейний затишок заради боротьби за Україну і її свободу. Картина показує по-справжньому цікавого героя, який готовий на все заради перемоги над ворогами.

5. Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке

Українське фентезі про козаків і потойбічну силу. За переказами, козацький рід буде жити до тих пір, поки народжуються лицарі, здатні захистити свою землю, а тим хто по-геройськи віддав життя в бою – простяться всі гріхи. Така постановка речей буквально виводить з себе Чорта, який укладає незвичайне парі зі Святим Петром: якщо він зможе підкорити волю самого відважного козака, то зможе знищити все козацтво. Згідно спору, Чорт повинен не дозволити козаку вступити в бій до Різдва.