“Бориться з безаконням і тиском”: у Львові відома громадська активістка облилася безнином і намагалася підпалити себе

У місті Львові відома громадська активістка та очільниця громадської організації «Об’єднання добровольців» Олена Живко ледь не підпала себе бензином на акції протесту. Правоохоронці в останній момент встигли її врятувати.

Олена Живка хотіла себе підпалили або привернути увагу до “тиску і беззкаконня” з боку поліції.

Про це повідомяє Укрінформ, передає “Це моя Україна“.

Варто зазначити, що біля будівлі поліції, де Олена збиралася здійснити самоспалення, про яке оголосила напередодні в Фейсбуці, зібралося близько 200 осіб.

Коли активістка облила себе бензином, поліція зреагувала швидко, поліцейські скрутили їй руки, вибили з рук запальничку, і не дали можливості себе підпалити. На місці чергували поліцейські, служба ДСНС, карета швидкої медичної допомоги.

Вчора, Олена Живко написала на своїй сторінці у Фейсбуці наступне:

«О 8 ранку по вулиці Городоцькій, 124 планую облити себе бензином, може тоді Арсен Аваков (міністр внутрішніх справ – ред.) побачить той беспредєл, який твориться у місті очільником обласного управління поліції Василем Віконським».

Вона розповіла, що її брат відвозив важкохворого батька до Києва на термінову операцію на серці, проте дорогою машину зупинили і брата затримали. Жінка хоче дізнатися, де зараз перебуває її брат і чому його затримали.

Живко також стверджує, що це вже не вперше здійснюється тиск та залякування з боку поліції щодо неї самої та її родини. У батьків, каже вона, постійно проводять обшуки з незрозумілих причин, нічого не знаходять, але для людей в віці – це стрес.

Живко погрожує оголосити безстрокову акцію голодування під стінами Головного управління поліції у Львівській області у разі, якщо її брата не відпустять, а й надалі будуть чинити тиск на активістів та ветеранів російсько-української війни.

Читайте також: У Львові помер видатний науковець та патріот, опубліковано заповіт Україні та українцям.