Степанов розповів де заборонено відкривати школи з 1 вересня

Як відомо, Україна поділена на чотири зони: червону, помаранчеву, жовту і зелену. В кожній з них діють свої обмеження. Так, згідно цих правил в Україні з 1 вересня не працюватимуть школи, що належать до населенних пунків та районів, де є «червоний» рівень епідемічної небезпеки через пандемію коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час свого брифінгу, передає “Це моя Україна“.

«Якщо ми говоримо про наше карантинне правило, яке встановлено в країні, встановлене умовами адаптивного карантину, то у нас школи не будуть працювати виключно в тих містах або районах, де буде встановлений червоний рівень епідемічної небезпеки», – зазначає Степанов.

Варто зазначити, що школи, які знаходяться в інших зонах, працюватимуть у звичайному режимі. Правда в цих школах мають дотримуватися тих епідеміологічних правил, які встановлені для процесу навчання в школах.

Так, від понеділка 17 серпня до «червоної» зони через поширення коронавірусної інфекції потраплять:

міста Самбір (Львівська область), Біляївка (Одеська область), Дубно (Рівненська область), Городенківський і Косівський райони (Івано-Франківська обл.), Костопільський і Рівненський райони (Рівненська область) і Кіцманський район (Чернівецька область).

Варто зазначити, що в Україні вже кілька дні підряд фіксується антирекорд по кількості нових випадків захворювання на коронавірус, а це означає, що регіони, які віднесені до “помараневої” зони є у зоні ризику потрапляння у “червону” зону.

Так, з 17 серпня до «помаранчевої» зони будуть віднесені:

  • Луцький і Любешівський райони Волинської області;
  • місто Ужгород, Перечинський, Тячівський та Ужгородський райони Закарпатської області;
  • міста Івано-Франківськ, Бурштин і Коломия, Тисменицький район Івано-Франківської області;
  • міста Львів, Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Стрий, Трускавець та Червоноград, Бродівський, Буськ, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янко-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та Яворівський райони Львівської області;
  • Миколаївський та Саратський райони Одеської області;
  • місто Острог, Гощанський та Здолбунівський райони Рівненської області;
  • місто Чортків, Тернопільський район Тернопільської області;
  • місто Чернівці, Глибоцький район Чернівецької області.

Нагадаємо, раніше у МОЗ повідомили які карантинні правила будуть діяти в школах.