Стало відомо коли в Україну прийдуть заморозки і значні похолодання

Літо вже давно позаду і тому українцям варто вже діставати свої теплі речі і чоботи. Але синоптики поспішили нас порадувати тим, що в цьому році осіння пора буде набагато тепліше, ніж в минулі роки.

Про це повідомляє Depo.Київ, передає “Це моя Україна”.

Як повідомила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко, літо затримається в Україні і закінчиться в кінці вересня. А отже, тільки в кінці вересня варто очікувати заморозки та значні похолодання.

Це гарна новина, тому що зазвичай вже з вересня в Україні починається сезон холодів і сильних дощів, які іноді йдуть з грозами. Що стосується зими, то вона в цьому році також буде вельми теплою, тому не варто сильно переживати. Багато експертів таке аномальне потепління пов’язують з тими кліматичними змінами, які відбуваються в усьому світі.

За словами Адаменко, ймовірність того, що зима буде дуже холодною, становить менше 10%.

“Відлиги і невеликі морози, крижані дощі будуть змінювати один одного“, – додала вона.

Такий же прогноз погоди передають і в Укргідрометцентрі. Фахівці центру говорять про те, що осінь порадує українців в цьому році і сильних опадів і низьких температур чекати не доводиться. Звичайно, це не можна сказати за всю територію України. Можливо, що в деякі дні в окремих регіонах опади і будуть.

Погодні “гойдалки” будуть цілий місяць. А в 2-й і 3-й декаді вересня можливі заморозки.

“Грози і зливи десь будуть, але не такі інтенсивні, як влітку. Переважно в південних і східних областях, де буде спостерігатися контраст температур. Зі сходу стоїть потужний антициклон, він буде стримувати переміщення атмосферного фронту”, – розповів Прокопенко.

Читайте також: Просять допомогти бійцям які обгоріли на Луганщині, один з них сирота.