У Польщі підтвердили перший випадок повторного зараження коронавірусом

У польському місті Битом (Сілезькому воєводстві) жінка повторно заразилась коронавірусом. Повідомляється, що декілька тижнів назав вона вже одужала від коронавірусу.

Інформує Європейська Правда з посиланням на RMF FM

Жінка пройшла повторне тестування на SARS-CoV-2 на початку серпня, коли вона звернулася до лікарні для планової операції. На даний момент вона вже здорова.

“У випадку людини, яка одужала після отримання двох негативних результатів тестування, інший позитивний результат був отриманий через сім тижнів після обстеження, проведеного при плановій госпіталізації”, – повідомила в четвер Ізабела Щука, керівник відділу епідеміології повітової санітарно-епідеміологічної станції в Битомі.

Нагадуємо, що цьогоріч у серпні декілька європейських ЗМІ вже повідомляли про поодинокі підтверджені  випадки повторного зараження у людей, які раніше вилікувались від COVID-19. Безпосередньо, такі новини надійшли з Бельгії та Нідерландів.

Науковці все ще вивчають специфіку випадків COVID-19. Весною цьогоріч Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що в даний час “немає доказів того, що люди, які вилікувалися від COVID-19 і мають антитіла, захищені від зараження вдруге”.