У школах різко зростає кількість хворих на коронавірус: за перші тижні більше 5000 учнів опинилися на самоізоляції

За перші півтори тижні навчання на коронавірус в українських школах вже захворіло 168 учнів та 130 вчителів, ще 5000 учнів відправлено на самоізозяцію.

Про це на етері “Сніданок 1+1” повідомив очільник МОЗ Максим Степанов, передає “Це моя Україна“.

“За перші півтори тижні навчання у школах на самоізоляції опинилися 115 класів – це понад 5 тисяч школярів, на COVID-19 захворіли 168 учнів та 130 вчителів. Аби ця кількість не зростала у геометричній прогресії, необхідно дотримуватися простих протиепідемічних правил та рекомендацій щодо організації безпечного навчального процесу, які МОЗ розробило спеціально для навчальних закладів”, – говорить Максим Степанов.

Очільнок МОЗ зазначив, що ці правила стосуються, як алгоритму дій при спалаху хвороби у освітньому закладі, так і організації навчання та харчування учнів. Максим Степанов, також додав, що наразі не існує жодних заборон щодо роботи шкільних їдалень.

Степанов вважає неприпустимою ситуацію, коли в деяких школах батьків змушують підписувати документ, який звільняє заклад від відповідальності, якщо дитина заразитися коронавірусною інфекцією. У цьому випадку він порадив батькам скаржитися до місцевих органів влади.

Читайте також: У кінці вересня школи закриються, у листопаді матимемо ситуацію, як в Італії, – відомий інфекціоніст.