Знизити ризик смерті від коронавірусної інфекції (COVID-19) може достатній вміст вітаміну D в людському організмі.
Про це пише авторитетний американський журнал PLOS ONE, передає “Це моя Україна”.
Як зазначають у цьому виданні до такого висновку прийшли співробітники Медичної школи Бостонського університету, провівши аналіз крові більше 200 пацієнтів із захворюванням на COVID-19.
Варто зазначити, що згідно цього дослідження серед пацієнтів виявилися люди з дефіцитом вітаміну D. Водночас у людей, які не страждали його нестачею і заразилися коронавірусною хворобою, ризик розвитку серйозних ускладнень або летального результату був нижчим більш ніж на 50%.
Ось повні результати дослідження опубліковані на англійській мові:
Зазначимо, що міститься вітамін D в дуже обмежених продуктах харчування, таких як печінка тріски та морська риба; і в невеликій кількості — в яєчному жовтку, вершковому маслі та в деякій рослинній їжі.
Читайте також: Україна оновила список країн після повернення з яких не потрібно проходити двотижневу самоізоляцію.