6 порад від “Маркет Мебелі” як вибрати хороше ліжко

Третину свого життя людина проводить у сні. Від якості місця для відпочинку залежить працездатність людини та її здоров’я. Щоб бути повним сил і енергії, потрібно купити хороше ліжко, що забезпечує максимально комфортний сон.

Краща ліжко – те, яка повністю відповідає параметрам сплячої людини. Лікарі впевнені, що багато проблем зі здоров’ям пов’язані з неправильним і незручним спальним місцем. Як вибрати гарні меблі, які прослужить довго, забезпечать комфортний і здоровий сон? Пропонуємо Вам ознайомитися з 6 порадами, які допоможуть зробити правильний вибір.

Порада № 1. Якісний каркас

Основа будь-якого ліжка – його каркас. Від нього залежить наскільки міцною і довговічною буде мебель. Рекомендуються вибирати вироби таких моделей:

  • з 2-ма опорними спинками і бічними панелями;
  • з 4-ма боковими панелями і навісними спинками.

Обидва варіанти є надійними за умови якісної збірки.

Що стосується матеріалу, з якого виготовлений каркас, найбільш витривалими є метал і масив дерева. Однак, не менш надійними будуть сучасні вироби з ДВП і МДФ.

Порада №2. Основа ліжка

Конструкція з перемичками є основною опорною частиною, на яку лягає велике навантаження. Це сучасний варіант, який прийшов на зміну металевим сіткам і гратам.

Кількість ламелей має відповідати типу ліжка:

  • для стандартного односпального – більше 15 штук;
  • для двоспального – не менше 30 штук.

Відстань в проміжках між планками повинно бути не більше ширини перемички.

Під основою часто ховають ящики для білизни або інших речей, вони допомагають функціонально використовувати простір, яке частіше за все не задіяно.

Порада №3. Ортопедичний матрац

Попередні пункти були орієнтовані на надійність і довговічність виробу. Якість сну залежить не від основи ліжка, а від поверхні, на якій спить людина. Тому для здоров’я і відпочинку слід вибирати відповідний матрац з урахуванням наступних нюансів:

  1. Жорсткість визначається за показаннями при наявності захворювань опорно-рухового апарату. При їх відсутності рекомендуються вироби, що мають середню жорсткість.
  2. Бажано щоб матрац повторював вигини тіла, для цього ідеально підходять латексні ортопедичні варіанти.
  3. Враховуються наповнювачі, наявність пружин, природний або синтетичний склад.
  4. Також важливий матеріал, з якого виготовлений наматрацник. Він повинен бути повітропроникним.

Порада №4. Розміри ліжка

Габарити меблів, які підбираються для спальні, важливі не менше, ніж її зовнішній вигляд. Спальне місце повинне бути достатнього розміру для одного або двох осіб і підходити під параметри кімнати.

У різних меблевих фабрик стандартні показники не збігаються, тому, замовляючи ліжко, завжди враховуйте її габарити.

Довжина спального місця найчастіше має розміри 190-200 см, а ширина в різних моделях може відрізнятися. Щоб визначити який варіант підходить саме вам, рекомендуємо невеликий лайфхак: ляжте і закладіть руки за голову, як ніби ви прилягли відпочити. Лікті не повинні виходити за межі спального місця.

Не менш важливий показник – висота ліжка. Меблі, розташовані на невеликій висоті від підлоги, будуть некомфортні людині у віці, низькі варіанти чудово підійдуть для молоді.

Порада №5. Знайдіть свій стиль

Важливий фактор, який також враховують при виборі меблів в спальню – їх стиль. Ліжко повинне гармоніювати з іншими предметами, розташованими в кімнаті і загальним стилем інтер’єру.

Спільно з дизайнерами інтернет-магазину «Маркет Меблів» ми підготували поради, як вибрати ліжко в залежності від стилю приміщення:

  • низька платформа прекрасно підходить для мінімалізму, стилю Японії і хай-тек;
  • шкіряне узголів’я відповідає етніці, класиці і мінімалізму;
  • бамбук, плетені деталі підходять для етнічного, екологічного або тропічного стилю;
  • коване узголів’я або інші елементи відповідають ретро, ​​кантрі і Провансу;
  • декоративні дерев’яні елементи підходять класиці, античності і бароко.

Порада №6. Враховуйте кожні деталі

При виборі оптимального ліжка важливо не упустити всі важливі нюанси, які можуть зіпсувати хороше враження від його використання. Не забудьте про такі деталі:

  1. Розташування ліжка не повинно перешкодити відкривати вікно, користуватися шафками в комоді або тумбі.
  2. З обох сторін двоспальному ліжку слід залишати не менше 70 см вільного місця для того щоб людина могла підійти переодягнутися, зручно лягти на своє спальне місце, застелити ліжко або зробити прибирання.
  3. Для маленьких приміщень вибирайте функціональні ліжка з висувними ящиками або підйомним механізмом.
  4. Вам повинно бути не тільки комфортно спати, але і приємно знаходитися в кімнаті. Не нехтуйте естетичною складовою.

Вибирайте якісне ліжко, якщо не бажаєте раз в пару років міняти його, купуючи нове. Оцінюйте жорсткість матраца і розміри спального місця з урахуванням двох сплячих. Вибравши якісну ліжко, ви будете щодня прокидатися в прекрасному настрої і доброму