“Зґвалтування у Кагарлику”, екс начальник поліції Кагарлику закривав очі на катування

Екс начальнику Кагарлицького ВП, слідчі ДБР повідомили про підозру у вчиненні злочину.

Про це повідомляє ДБР – інформує Це моя Україна

Його підозрюють, у невжитті керівником, якому стало відомо про вчинення його підлеглими незаконного затримання, заходів для їх припинення та неповідомлення компетентних органів про злочин ( ч. 2 ст. 146-1 КК України).

Слідчим ДБР вдалось встановити, що в січні 2020 року черговий Кагарлицького ВП вночі, отримав інформацію про наявність на третьому поверсі відділення поліції двох громадян, які з використанням кайданок були пристебнуті до батареї операми вищезгаданого відділу поліції, ніяких документи про затримання у встановленому законодавством порядку щодо цих осіб не складались. Черговий повідомив начальника Кагарлицького ВП.

122726185 789886148529475 5522316825241867964 n
фото ДБР

Однак начальник нічого не зробив, щоб запобігти злочину та не попередив відповідні органи про вчинений злочин, щодо згаданих осіб.

Читайте також: У Хмельницькому від отруєння чадним газом померло двоє дітей (фото)

27 жовтня 2020 року екс начальнику Кагарлицького ВП було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Також, під час досудового розслідування надано оцінку діям осіб, які здійснювали насильницьке зникнення відносно двох затриманих осіб та їм повідомлено про нову підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 146-1 КК України. До даних осіб діють раніше обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.