Помер Генадій Кернес

Від ускладнень спричинених коронавірусною інфекцією помер чинний мер Харкова Генадій Кернес, який проходив лікування в Німеччині.

Про це повідомляє “Українська Правда” з посиланням на telegram бізнесмена Павла Фукса, та голову правліня громадської мережі “Опора” Ольгу Айвазовську у Facebook.

Сьогодні вночі зупинилося величезне добре серце мого найкращого друга Геннадія Кернеса.

Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму. Вічна пам’ять тобі, мій друг”, – повідомив Павло Фукс.

Також, смерть міського голови Харкова підтвердив у Facebook секретар міськ ради Ігор Терехов. Він повідомив, що місце і дата поховання Кернеса, ще не визначені.

Голова правління “ОПОРИ” Ольга Айвазовська зазначає, що згідно із законом про місцеве самоврядування, у разі звільнення з посади міського голови у зв’язку з достроковим припиненням його повноважень або його смерті, повноваження міського голови здійснює секретар відповідної міської ради.

З її слів, оголошення позачергових виборів – питання, яке лежить у площині відповідальності парламенту та може бути розтягнуте в часі на роки, що демонструвала неодноразова практика.