Нова небезпека: в Італії виявили зараження мутованим коронавірусом

Вчора, 20 грудня, новий штамп COVID-19 підтвердили в Італії. Міністесртво охорони здоров’я цієї країни повідомило, що інфікований разом зі своїм партнером нещодавно повернулися із Великої Британії.

Італія стала шостою країною, де підтвердили інфікування мутованим коронавірусом. Першою 14 грудня підтвердила появу нового штаму вірусу Велика Британія. Далі були Нідерланди, Данія, Австралія, ПАР.

Нині країни масово закривають транспортне сполучення з Великою Британією. У ВООЗ закликали країни світу, а особливо в Європі, подвоїти карантинні та безпекові заходи.

Повідомляється, що новий штам коронавірусу набагато швидше поширюється ніж той, що був виявлений у Китаї та заполонив увесь світ. Поки немає доказів того, що мутований коронавірус є більш смертоносним або вливає на дію вакцини чи лікування. 124486 1 large

Що відомо про новий штам коронавірусу?

Мутований вірус у Великій Британії виявили ще у вересні, геном виділили в жовтні. Проте різко поширюватись цей штам COVID-19 почав наприкінці листопада.
Як повідомив глава уряду Великої Британії Борис Джонсон, новий штам – на 70% заразніший, ніж попередній. Проте наразі нема інформації, що він спричиняє важчі ускладнення.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Італія запроваджує жорсткий локдаун: що це означає для українських заробітчан.