У Дніпрі вчителька навчає дітей патріотизму: російськомовні батьки вимагають її звільнення

У школі № 137 Дніпра розгорівся скандал через вчительку української мови Вікторію Жданову, бо декому із батьків учнів не сподобалось її патріотичне виховання дітей та патріотична позиція. На захист вчительки стало керівництво школи і частина з батьків її класу. 

Історія набула розголосу після допису в соціальній мережі, де одна із мам розповіла, що їхнім 7-8 річним дітям розповідають про те як росіяни вбивають українців на війні, яка триває в Україні і про злочини Сталіна. Та найбільше їх обурило ставлення вчительки щодо “русского языка”. Після цього почалася травля вчительки російськомовними батьками школи.

fa3009ac ff4e 400d 8ab7 c0ccc7ffac15

Обурені батьки звернулись до керівництва школи з проханням замінити викладача, аргументуючи тим, що в районі Авіаторське нібито багато російськомовних мешканців. Та директорка стала на захист колеги.

“Що учитель каже неправильно? Хто буде заперечувати, що у нас сьомий рік йде війна? На сході досі стріляють і гинуть герої. Те, що викладач прищеплює любов до української мови, я вважаю, це плюс”, – розповідає директорка школи Ірина Гайдар.

Зараз нападки на вчительку тривають. У соцмережах почали з’являтися образливі пости і коментарі на адресу вчительки. Але все більше тих хто стає на захист вчительки.

Ось один з коментарів:

2f3bc25c5cd5829f6fe8d87e2c10f990

Читайте також: Студентка Драгоманова, просить її відрахувати через висказування професорки Більченко.