Німеччина закрила кордони з Чехією і Австрією через нові штами коронавірусу

В неділю, 14 лютого, щоб зупинити поширення мутацій COVID-19 Німеччина зупинила більшість поїздок між регіонами на сході і півдні країни і сусідніми Чехією та Австрією.

Про це повідомляє “Європейська Правда” з посиланням на Deutsche Welle.

Обмеження будуть діяти не меньше 10 днів. 11 лютого Німеччина визначила австрійський Тіроль і прикордонні райони Чеської Республіки “зонами вірусної мутації”.

Відповідне рішення було прийнято німецьким урядом, після того як південноафриканський штам коронавірусу B.1.351 був виявлений в австрійському Тіролі. Британський штам B.1.1.7 був виявлений в Чехії.

Сьогодні, 14 лютого приблизно 1000 полісменів забезпечували новий прикордонний контроль. Державна залізнична компанія Deutsche Bahn призупинила рух у постраждалі райони і назад.

Вийняток на в’їзд в Німеччину, є тільки для громадян країни, які повертаються додому, і основним працівникам, таким як лікарі.

Однак заборона не поширюється на торгівлю.

Навіть ті, кому дозволено перетинати кордон, “швидше за все, будуть зупинені”, якщо вони не зможуть надати доказ негативний результат тесту на COVID, попередив прем’єр-міністр Баварії Маркус Зьодер, федеральна земля якого межує з регіоном Тіроль.

З неділі на Словаччину також поширюються нові німецькі обмеження, незважаючи на те, що вона не має сухопутного кордону з країною.