Гастротуризм – твоя можливість відкрити нові горизонти

Сьогодні все більшої популярності набирає гастротуризм. Це один з популярних видів туризму, який націлений на осягнення історії, культури певних країн і регіонів через автентичну кухню. Довіряйте у виборі гастро туру тільки надійним та перевіреним компаніям.

Культура їжі і застілля тут виходить на перший план. Гастротури включають відвідування місцевих ринків, фермерських господарств, виноробств, цікавих ресторанів, кафе, дегустацій.

Авторські гастротури

Практично увесь гастротуризм можна назвати авторським. Кожен гастротур ретельно продумується креативними організаторами, які люблять подорожі, та їжу. Вони відмінно розбираються в кулінарній культурі, застільних традиціях певного регіону.

Підходяща пора року залежить від регіону і країни куди ви плануєте здійснити свій гастротур. Більш теплі пори року підійдуть до прикладу для Франції, Італії і Іспанії. Холодніші пори року підійдуть для Азійських країн.

Bez nazvanyya 2
Подивись по новому на вишукану Італію з гастротурами від Holgems.com

Популярні напрямки

Кожна країна і навіть окремі регіони цікаві з точки зору кулінарії по-своєму. Найпопулярнішими для гастротуризма напрямками традиційно є країни Південної Європи і Кавказу. Також не варто забувати про Індію, Туреччини та Іран зі своєю самобутньою кухнею.

unnamed
Індійська кухня доволі примхлива, в їжу додають багато спецій
  • Мабуть, найцікавішою для більшості наших гастротуристів є Італія. Ця країна пропонує приємний клімат, різноманітну кухню, якісні та свіжі продукти. Італійська кухня – це про прості поєднання, але незрівнянні смаки.
  • Другим напрямком йде Франція – кухня цієї країни вважається класичною і де, як не в місцевих ресторанах, кафе можна максимально близько познайомитися, як з простими, так і дуже вишуканими стравами. Гастротуристів очікують дегустації вина, сирів, шалено смачна випічка.
  • За останні роки зріс попит на гастротури в Іспанії. Найцікавішою з точки зору їжі є земля басків, де століттями існують закриті гастроклуби.
Gastrotur
Обирай те, що тобі по душі

Зазвичай у вартість гастрономічного туру вже включені витрати на дорогу, поїздку, відвідування різних місць. Тривалість гастротурів може бути різною – від туру вихідного дня до повноцінної подорожі. Теоретично, подібні тури можна організувати своїми силами, але краще довіритися професіоналам з Holgems.com, тим більше, що такі поїздки будуть проходити в компанії однодумців, з якими можна завести дружбу.

Звичайно, що гастротур кожна людина буде вибирати відповідно до своїх вподобань. Бажаємо вам отримати море нових та позитивних емоцій, та відкривати нові горизонти на мапі, та у свідомості.