США збільшили щорічну військову допомогу Україні до 300 мільйонів доларів

Сенат США одноголосно підтримав законопроект про «Партнерство в сфері безпеки з Україною», що передбачає збільшення допомоги Україні до 300 млн дол.

Про це повідомила в Фейсбуці посол України в США Оксана Маркарова, передає “Це моя Україна”.

“Комітет із закордонних справ Сенату США одностайно ухвалив двопартійний проєкт закону «Про партнерство з Україною у сфері безпеки» (Ukraine Security Partnership Act). Цей законопроєкт є вкрай важливим і своєчасним в умовах ескалації агресивної поведінки Росії щодо України і нарощування військової присутності на кордоні та в окупованому Криму. Як вже зазначав міністр Дмитро Кулеба законопроєкт збільшує щорічну американську військову допомогу Україні до $300 млн, включно з летальною зброєю.” пояснила Маркарова.

У свою чергу, глава Комітету США, сенатордемократ Боб Менендес назвав затвердження законопроекту актом на підтримку України.

«Ми знаємо, що ситуація з безпекою в Україні все більше погіршується, так як тисячі російських військових скупчуються біля її кордонів. Тому ця ініціатива зараз, як ніколи, актуальна, щоб відправити всьому світу меседж про те, що ми підтримуємо Україну», цитує слова сенатора «Голос Америки».

Раніше ми писали: СБУ затримала 60 тітушок на Харківщині, які мали створити «картинку для росЗМІ».