Чим корисні тепловізори на полюванні?

Багато з Вас хто любить полювання неодноразово цікавилися тепловізорами. Адже цей сучасний пристрій стає дуже корисним  в процесі полювання. Саме з появою тепловізорів можливості «побачити невидиме» ще більше розширилися. Якщо за допомогою нічних біноклів і монокулярів можна було розглянути об’єкт в темряві, то тепловізор дозволяє зробити це і за нещільними перешкодами, в тумані або в димовій завісі. Не дивно, що такі прилади стали широко використовуватися мисливцями.

Навіщо потрібні тепловізійні прилади?

Тепловізори для полювання допомагають:

  • Виявити звіра в темряві при стрільбі;
  • Швидко знайти і підібрати пораненого звіра в умовах поганої видимості;
  • Знайти дрібні сліди крові, щоб визначити напрямок, куди пішов поранений звір;
  • Виявити собаку, якщо вона була поранена в сутичці з твариною.

Також ці прилади будуть корисні на нічному полюванні групою, оскільки з їх допомогою можна легко відрізнити фігуру людини від силуету тваринного і попередити можливі нещасні випадки.

А ось знайти якісні тепловізори можна в інтернет-магазині Сотник . Саме тут можна купити продукцію найбільш авторитетних компаній: InfiRay, Flir, HikVision, Pulsar, ATN. Тут кожний знайде те, що шукає.

111c3e5d10d81b4d275e9c8062634518 1000x1000 1
на фото тепловізор Pulsar Axion XQ38

Як вибрати потрібний тепловізор?

Для початку визначтеся, з якою метою ви хочете придбати подібну техніку. Для спостережень і пошуку поранених тварин цілком підійдуть більш компактні і недорогі теплові монокуляри. А ось стрілянина можлива тільки з тепловізорним прицілом, який добре тримає ударні навантаження і володіє прицільною сіткою. З недоліків у них можна відзначити хіба що вартість – вона дещо велика.

Якщо вас цікавить виключно полювання вночі, має сенс розглянути покупку більш доступних за ціною приладів нічного бачення. Але пам’ятайте: вони слабо допоможуть у виявленні поранених тварин серед чагарнику або у високій траві.

Тепловізор не чутливий до освітленості – йому все одно, день на вулиці чи ніч. Але, як і у всього на світі, у нього теж є своє «але», і не одне. По-перше, на екрані тепловізора неможливо точно передати всі відтінки температур без шкоди для контрастності картинки. Тому об’єкти однієї певної температури завжди будуть більш контрастними, а об’єкти іншого – менш. Тепловізор для полювання, звичайно ж, повинен, в першу чергу, надійно виявляти об’єкти полювання, тобто теплокровних тварин (або птахів) – тому в хороших приладах яскравість об’єктів з відповідною для теплокровного істоти температурою спеціально посилюється.

Вибирайте найкращі тепловізори і отримуйте максимум задоволення від полювання!