“Вклеювали в паспорт іншу фото”: в Ужгороді викрили схему здачі екзаменів у медичному ВНЗ

Поліцейські спільно з представниками Центру тестування при МОЗ, в Ужгороді виявили близько 20 студентів, які намагались здати екзамени шахрайським шляхом. Йдеться про складання іспитів під чужими іменами, та подробку документів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Вчора, 2 червня у ході відпрацювання по боротьбі з нелегальною міграцією, правоохоронці навідалися з перевіркою до одного з університетів Ужгорода, де серед студентів чимало іноземних громадян.  Як наслідок оперативники відділу міграційної поліці припинили та задокументували  порушення під час  складання іспитів.

IMG 5018

“Так, за заздалегідь продуманою “схемою”, замість справжніх студентів-медиків екзамен прийшли складати інші юнаки та дівчата. Саме їхні фото були вклеєні у паспорти замість справжніх фотографій. Відповідно – іспит фактично складали одні особи, а юридично бали мали зарахуватися на ім’я інших осіб, тобто діючих студентів університету”, – повідомляють у поліції Закарпатської області.

IMG 5075

Слідство триває, правоохоронці встановлюють усіх причетних, а також можливу причетність працівників ВНЗ. За згаданим фактом поліція вже відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 358 Кримінального кодексу України, тобто підроблення документів.