На Миколаївщині відпочиваючі врятували дельфінятко Азовки (відео)

У суботу, 12 червня, на Кінбурнській косі відпочиваючі знайшли дельфінятко Азовки, який намагався викинутися на берег. Люди перенесли дельфінятко через територію коси і випустили в море.

Відповідне відео з порятунком дельфінчика виклав у своє Facebook користувач Alex Zakletsky.

“Порятунок дельфінятка Азовки. На Кінбурнській косі знайшли дельфінятка Азовки яке намагалося викинутися на берег. Після консультації з Павлом Гольдіним було вирішено перенести дельфінятко на морську сторону та випустити. Дельфіня пішло в море”, – пояснив ситуацію рятівник.

Довідково, дельфін азовка – це найменший дельфін Чорного моря, довжина дорослих тварин досягає, як правило, лише 1,3-1,5 метра при вазі близько 30 кілограмів. Азовки поширені по всьому периметру Чорного моря, зустрічаються і в глибоководній його частині, що не уникають вод з низькою солоністю і прозорістю, заходять в лимани північно-західного узбережжя і Сиваш, а також акваторію річок Дунаю, Дніпра і Південного Бугу.

Зустрічаються поодинці, однак переважають групи з 2-10 особин; іноді відзначаються стада до 15-30 тварин, рідко – скупчення, що складаються з сотень азовок.