Навіщо потрібне скління балкону?

Житлову площу у квартирі завжди хочеться використовувати по максимуму, але деколи її настільки критично мало, що доводиться шукати можливості для розширення або використання додаткої площі. В таких випадках першочергово звертається увага на балкон.

Варто також зазначити, що коли ми переступаємо поріг нового житла в багатоквартирному і багатоповерховому будинку, в якому є балкон, відразу ж виникає бажання його облагородити і захистити від зовнішнього впливу. Таке прагнення цілком зрозуміло, якщо квадратні метри, які надані в ваше розпорядження, бажають більшого хоч трохи, ніж насправді є, і тоді здійснюючи скління балкона – https://arta-group.org/balkony/, ви тим самим створюєте для себе як би ще одне приміщення, яке можна використовувати в повсякденному житті.

unnamed
на фото: зразок скління балкону

Адже в цьому конкретному випадку на балкон можна перемістити частину речей, які в повсякденному житті не використовуються і не бояться різких перепадів температур без страху, що їх заллє дощем, або ж засипле снігом. Тут можна зробити невеликий склад для речей, поставити велосипед, коляску, санки, і навіть розмістити порожні і повні банки з консервацією. Все що знадобиться для цього, так це кмітливості трохи і майстерності в розміщенні універсальних стелажів і поличок таким чином, щоб і проходу вони не заважали і могли вмістити в собі достатню кількість різноманітних речей.

Балкон, як додаткове приміщення

Інша справа, якщо ви використовуєте свій балкон в якості не стільки комори або складу, а як додаткове приміщення для побутових умов. Наприклад, вирішили ви зробити там собі службовий кабінет або кімнатку відпочинку. Ось тут знадобиться утеплення і сучасне скління балкона за всіма правилами сучасних будівельних стандартів.

І головним критерієм, від якого доведеться вам відштовхуватися, виявиться простота, оптимальне співвідношення різних способів і типів матеріалів. І щоб не бути багатослівним опишемо все на простому прикладі.

Робити утеплення виключно зсередини балкона не завжди доцільно. Добре, якщо у вас є більше  ширини балконного простору. Гірше, коли всього цього немає, і доводиться в існуючих розмірах пересуватися практично боком. У процесі ж використання утеплювальних і гідроізолюючих матеріалів з дотриманням технологій, що дають хороший результат по утриманню нормального температурного режиму, слід пам’ятати наступне. Як в літні спекотні дні, так і в холодну пору року, вам доведеться поцупити ще до 10 сантиметрів вільного простору. Тому краще всього використовувати комбінований підхід, і виробляти спочатку зовнішнє утеплення піноблоками, а потім «підганяти» внутрішні стіни в найбільш уразливих місцях. Таким чином, отримати ви позитивний зможете результат, чи не крадучи і без того мізерного простору. Але, найважливіше це правильно вибрати якісні пластикові або алюмінієві вікна, адже в цьому випадку вони відіграватимуть чи не основну роль.