Види тарілок для сервірування столу: як не помилитися

Красиво сервірований стіл створює святковий настрій. Чим вище ранг заходу, тим ретельніше варто продумати розстановку посуду, а сама вона повинна бути виготовлена ​​з порцеляни або якісної кераміки. Розставляти тарілки потрібно на красиву вигладжену скатертину. Вона повинна звисати зі столу приблизно на 30-50 см. Буде непогано, якщо її забарвлення буде гармоніювати з посудом. Не менш важливо звернути увагу на виробника посуди, до прикладу luminarc посуда чудово створює затишок на будь-якому столі. Також предмети ретельно протирають, щоб на них не залишилося розлучень і відбитків пальців.

Види тарілок для сервірування

Для подачі м’яса, птиці і різних нарізок використовуються великі тарілки – блюда. Їх діаметр 40-45 см, можуть мати круглу, овальну або квадратну форму.

Салат кладуть в салатник. Його обсяг дорівнює приблизно 120 см3. Він також підходить для подачі маринованих овочів.

1454496058
на фото Салатник Lotusia 155 мм LUMINARC

Оселедець і консерви з риби кладуть на селедочницу – посуд довгастої форми з високими бортиками. Для риби беруть окрему тарілку, також трохи витягнуту. Її довжина близько 25 см, а ширина – 10 см.

Загальні закуски подаються в закусочних тарілках круглої форми. Якщо вони гарячі і з соусом, то потрібний великий посуд. Холодні закуски подаються в маленьких тарілочках.

Тарілки-кокіль призначені для устриць. Нагадують раковину морської перлини.

Щоб подати в одному посуді кілька видів салатів або гарнірів, використовується тарілка-менажница. Вона розділена всередині на кілька відсіків, як правило, не сильно великих за обсягом.

Ікра кладеться в ікорницю. Її висота не більше 15 см. Часто має ніжки.

Для подачі крем-супу, прозорого супу або бульйону використовується супова тарілка – бульониця.

Другі страви кладуть на дрібні (від 27 до 32 см в діаметрі) тарілки. Для подачі пасти потрібна глибока тарілка-чаша, а для грінок і хліба – пиріжкова.

Щоб подати солодке або фрукти, беруть десертні тарілочки. Маленькі блюдця використовуються в якості підставки під чашки.

Незабувайте і про кувшини і глекичи для напоїв. Дуже часто використувують саме прозорі кувшини.

1473511092
на фото кувшин Luminarc Arc 36358 1 л

Крем, морозиво, фруктові салати можна покласти в креманку – глибоку тарілку на ніжці.

Для яєчні є поглиблена тарілка з ручками по боках.

Тарілки для сервірування розставляються в першу чергу. Потім йдуть столові прилади, потім келихи і серветки. Їх ставлять на однаковій відстані одна від одної. Тарілки з великими і головним стравами ставляться в центрі столу, а хлібниці по краях.