Камінне опалення в будинку: плюси і мінуси

4ce19f4c31d0686f55ef6bafb93be305Як всім відомо, будь-який будинок потребує постійного опалення в холодну пору року. Це потрібно не тільки для комфорту його мешканців, а й для збереження будівлі. Навіть якщо там ніхто не живе, то будинок потрібно періодично опалювати для того, щоб він не втратив свої експлуатаційні властивості, які не почав швидко руйнуватися.

Вам потрібно відповідально поставитися до питання організації опалення в своєму будинку, так як від цього буде залежати, перш за все, ваш особистий комфорт. Для цього необхідно вивчити переваги і недоліки всіх видів опалення і вже виходячи з цієї інформації вибирати найбільш підходящий для себе варіант. Один із видів опалення про яке ми поговоримо в статті – камінне. Воно має як перевагами, так і деякі недоліки.

Переваги каміна для обігріву будинку:

Камін – дуже часто використовують як додатковий елемент опалення.
Камінна конструкція – не тільки джерело тепла, це ще й один з елементів декору, який може стати яскравим доповненням вашого інтер’єру. Потріскування дров у каміні дуже заспокоює, надає відчуття затишку та комфорту.
Камін – показник статусу господаря будинку і його доброго смаку.
Завдяки каміну і створеної ним додаткової вентиляції, в кімнаті ніколи не буде грибка або цвілі.

У камінного опалення є і деякі недоліки, які теж дуже важливо враховувати при організації опалювальної системи в будинку.
6c7fb58802683c4350431513696bf096

Недоліки камінного опалення:

Пожежонебезпека. З палаючого каміна в будь-який момент може вилетіти іскра і спровокувати пожежу. Саме тому перед камінною установкою повинна бути або керамічна, або кам’яна підлога. Також як варіант можна встановити спеціальне скло.
Для того щоб не було проблем із задимленням приміщення при запалюванні, необхідно регулярно чистити димохід, використовувати сухі дрова.
Небезпека концентрації чадного газу. Для того щоб цього не сталося, необхідно завжди відкривати заслінку при використанні.
Дорожнеча. Для того щоб встановити камін, необхідні значні матеріальні вкладення, так як його монтаж вимагає деяких складних інженерних рішень.

Якщо ви хочете організувати камінне опалення в своєму будинку, то це завдання краще довірити досвідченим фахівцям, наприклад спеціалістам компанії “Ваш Комин”. Вони допоможуть підібрати оптимальну камінну топку https://www.vash-komyn.com/uk/17-topki-kaminnye/, підберуть комплектуючі до неї і грамотно все продумають, виконають всі роботи на високому рівні якості. Тоді ви зможете насолоджуватися отриманим результатом.