Як правильно обрати квартиру для себе: поради

Купівля квартири – одне з найважливіших рішень, які нам доводиться приймати. Отже, коли приходить час і ви вирішуєте переїхати або купити квартиру, вам необхідно приділити особливу увагу її огляду, якщо будинок вже збудовано. Огляд квартири спрямований на виявлення її можливих проблем, і залежно від їхньої серйозності ви можете навіть домовитися про знижку, або відмовитися від купівлі житла.

Звідси і випливає нагальне питання, як правильно вибрати квартиру для себе та своєї сім’ї? Квартира, яку ви збираєтеся купити, – це не тільки її зовнішній вигляд, меблі та ремонт, т.д., але й низка інших факторів, у тому числі так звані зовнішні фактори. Враховуючи всі деталі, зовнішні та внутрішні аспекти, ми можемо ухвалити зважене рішення з цього приводу.

Зовнішні фактори

Огляд починається безпосередньо перед тим, як переступити поріг квартири. Дійсно, на комфорт проживання в ній також впливає середовище, в якому квартира розташована.

Транспорт. Дізнайтесь як часто в цьому районі курсує громадський транспорт, перевірте, наскільки він завантажений у пік. Зверніть увагу скільки часу вам знадобилося, щоб дістатися до будинку і як далеко він знаходиться від найближчої зупинки.

Район. Познайомтеся з районом, у якому знаходиться будинок ближче. Звертайте увагу, на наявність складів, промислових підприємств або багатолюдних вулиць, які забруднюють повітря. Крім того, ці об’єкти є джерелом постійного шуму, що неодмінно вплине на комфорт вашої квартири. Однак, зелені зони та парки навпаки покращують екологію місцевості, що саме по собі покращує якість життя.

Інфраструктура. Також варто звернути увагу на наявну інфраструктуру у районі де знаходиться ваш будинок, таку як: супермаркети, поліклініки, школи та дитячі садки, спортивні комплекси та аптеки. Аналіз інфраструктури дозволить визначити наскільки задоволені потреби мешканців району.

Зовнішній вигляд будинку та його стан. Якщо ви хочете купити квартиру у Львові, до прикладу у старому австрійському будинку, дуже важливо знати подробиці про неї, та сам будинок. Оскільки ціни на житло у Львові, в центральній частині досить високі. Зверніть увагу на стан зовнішніх стін, проаналізуйте фасад, та то, як виглядає під’їзд. І нарешті, що не менше важливо, подивіться на дах – якщо квартира знаходиться на верхньому поверсі. Пошкоджений чи погано зроблений дах – дорога справа, яка запам’ятається на все життя.

Двір. Основна проблема дворів – відсутність паркувальних місць, зелених зон, та ігрових зон для дітей. Якщо ви власник автомобіля, вам варто оцінити ситуацію з паркуванням біля будинку. Скільки машин припарковано, та чи є вільні місця. А для сімей з дітьми важливо, щоб у дворі був дитячий майданчик, та зелена зона.

Стан під’їзду та ліфта. Аналіз під’їзду може сказати набагато більше, ніж сама квартира. Іноді дрібниці та деталі, які спостерігаються в житловому будинку, стають ключовими факторами при виборі квартири. Брудний під’їзд навряд чи надихне і заохотить когось, щоб там купити житло. Діаметрально протилежний образ, наприклад, квіти на підвіконні, свіжий косметичний ремонт, велосипеди, спортивне обладнання – все це може справити набагато приємніше враження.

Отже, всі ці аспекти створюють певне середовище, атмосферу, в якій ви знаходитиметеся щодня. Це далеко не повний список на, що слід звернути увагу при купівлі квартири, однак це одні з основних аспектів. Тому ретельно вибирайте район, в якому ви хочете проживати. Ми впевнені, що ввечері, коли ви повернетеся додому після робочого дня, вам захочеться знайти своє безкоштовне місце для паркування, а доглянутий двір, під’їзд, розвинена інфраструктура – все це дозволить вам відчути себе як удома.