ГУР МО: На Херсонщині окупанти з Чечні і Бурятії влаштували перестрілку між собою

Окупанти влаштували перестрілку між своїми на Херсонщині, оскільки не можуть поділити “здобич” і не бажають іти в наступ на ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба ГУР МО України. В окупованій Киселівці (Чорнобаївська сільська громада Херсонської області) сталася стрілянина між військовими РФ чеченської та бурятської національності.

У нічному інциденті приймали участь понад 50 учасників з кожного боку. Точна кількість поранених та загиблих наразі невідома. Причини міжетнічного конфлікту полягають у небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та «нерівноправність» умов із чеченцями. Оскільки останні взагалі не бувають на передовій, залишаючись у тилу виключно як «загороджувальні загони». Зазначається, що їхнє завдання – спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто відкривати вогонь у того, хто намагається відступати. Ще одна причина – нерівномірність розподілу награбованого. Основний “профіт” від мародерства отримують ті ж чеченці.

Через небажання брати участь у наступальних діях виник конфлікт між командирами та особовим складом підрозділів ЗС РФ в окупованій Федорівці Запорізької області. Росіяни скаржаться місцевим жителям на обман під час підписання контрактів та отримання згоди на участь у бойових діях.

З’ясувалося, що російським контрактникам було обіцяно операція за «кримським сценарієм». Тобто відсутність опору з боку України, виділення житла на зайнятих територіях та спокійне проходження служби. Побачивши реальну картину, багато росіян відмовилися вести подальшу службу. Це спричинило конфлікт, розбиратися у якому прибули представники ФСБ. Частину військовослужбовців після допитів відвезли у невідомому напрямку. До місця несення служби вони не повернулися.