“Татусь і далі нас захищає, просто йому довелося стати Янголом”: дружина загиблого льотчика розповіла про свого чоловіка

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі указом Президента України підполковнику Матуляку Геннадію Васильовичу посмертно присвоєно звання Героя України…Але ніяке звання не поверне з того світу Україні її Героя, а донечці її люблячого батька, дружині чоловіка.

Все почалося у ніч з 23 на 24 лютого

“У ніч з 23 на 24 лютого чоловік по команді «Тривога!» помчав на службу. Із самого ранку, близько п’ятої, набрав мене: «Олю, стріляють!» Коли я швиденько розбудила донечку, та у свої чотири роки запитала: «Мамо, війна почалась? А татка вб’ють?» Чесно відповіла, що не знаю…” – згадає дружина загиблого Героя Україні про перші години війни.

Сьогодні, 29 квітня, Геннадій Матуляк відзначав би своє 45-річчя, але він пожертував своїм життям заради нашої з вами безпеки.

24 лютого Геннадій Матуляк літав і над Херсонщиною, і над рідною Миколаївщиною. Знищував ворожі колони та за першої ж можливості телефонував коханій.

“Увечері передзвонив і каже: «Відпочинь, у тебе завтра дуже важкий день. До того ж ми їх так добре лупанули, точно на всю ніч затримали, можеш спати спокійно…» Хто б міг подумати, що це наша остання розмова” – говорить дружина Геннадія Ольга Матуляк.

“Зранку 25 лютого офіцер знищив колону поблизу Гостомеля та полетів знову працювати над Київщиною… Надію на те, що все добре, просто немає змоги подзвонити, перервало повідомлення від жительки одного із сіл Вишгородського району, яка знайшла Ольгу через соцмережі: «Ви часом не дружина Геннадія Матуляка?». Далі було фото його паспорта.

— Мешканці й розповіли, що саме відбувалось у небі Вишгородського району, де загинув чоловік. Все трапилось близько сьомої ранку. Повітряний бій, російський винищувач влучає у літак Геннадія, він був ведучим. Чоловік почав виводити літак, аби захистити село, адже під ним розташувався великий розважальний комплекс. Уже навіть встиг потягнути катапульту, аж тут… друге влучання, яке не залишило шансів. Літак і пілот спалахнули. Місцеві жителі на власні очі бачили, як літак летить просто на них і як пілот рятує сотні життів. Літак впав за кілька кілометрів від населеного пункту, у лісосмузі. Вже за 15 хвилин люди підбігли на місце катастрофи. Скажу відверто, для мене було дуже важливо почути правду, дізнатись, що це не легенда, що мій Герой і справді врятувати стільки життів…” – розповідає Ольга Матуляк.

«Татусь нас і далі захищає, просто довелось подарувати його тіло Богу, щоб татко міг стати Янголом»,- саме такі слова підібрала для маленької донечки дружина військового льотчика і Героя України Геннадія Матуляка, що її тато загинув, захищаючи Україну.

Давайте гідно вшануємо загиблого Героя України Геннадія Матуляка і продовжемо його справу з звільнення території України від загарбників.

alt_Матуляк_Геннадій_Герой
на фото льотчик Геннадій Матуляк

Джерело: АрміяInform.