На Львівщині священник УПЦ МП залишив у храмі голі стіни, дізнавшись про перехід до ПЦУ

У містечку Дрогобич у церкві Іова Почаївського, що на Трускавецькій 56, священнослужитель УПЦ МП дізнавшись про перехід громади до ПЦУ, виніс іконостас,  абсолютну більшість ікон та церковних атрибутів.

Повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на Дрогобицьку міську раду.

Зазначається, що 27 травня прибувши на спіьну молитву “За Україну”, під проводом священнослужителів Православної Церкви України, прихожани побачили пустий храм.

283864942 2403446869796726 6856382711816318596 n
Фото: drohobych-rada.gov.ua

“В церкві немає предметів іконостасу, вивезена абсолютна більшість ікон та церковних атрибутів. Більше того, як стверджують прихожани храму, які раніше відвідували цю церкву, з території зникли дзвони, а з двох будівель, розташованих на території церкви, навіть зрізали хрести”, – зазначили у Дрогобицькій міськраді.

IMG 4570 scaled 1
Фото: drohobych-rada.gov.ua

Що цьому передувало: напередодні Дрогобицько-Самбірська єпархія Православної Церкви України розглянула заяву парафіян собору Іова Почаївського, які висловили бажання перейти в підпорядкування Православної Церкви України. Та ухвалила рішення про прийняття громади храму святого Іова Почаївського у єпархію Православної Церкви України. Після прийнятих рішень будівля храму та її територія були опечатані і перебували під охороною.

Важливо, зазначається, що вивіз церковного краму відбувся ще до моменту прийняття комісією рішення та опечатування храму.

Після молитви відбулась процедура інвентарного опису майна, яке знаходиться в церкві.