Дуже помічна молитва, яку має прочитати кожна матір та вагітна жінка 7 серпня до Святої Анни

7 серпня – день Успення Святої праведної Анни

Свята праведна Анна разом зі своїм чоловіком святим Йоакимом з Божої Милості стали батьками Пресвятої Діви Марії – майбутньої матері Христа. Проживши в шлюбі з Йоакимом близько п’ятидесяти років, Анні так і не вдалося народити дитину. Але жінка не втрачала надії та продовжувала наполегливо вимолювати у Бога потомство. Не зважаючи на побожність подружжя, їх щире милосердя до убогих, праведна Анна з Йоакимом через свою бездітність були вимушені терпіти глузування та презирливе ставлення від оточуючих. Але одного разу під час молитви із щасливою звісткою перед праведною Анною явився Архангел Гавриїл, від якого вона взнала, що молитва вислухана і їй дарована можливість стати матір’ю Дочки, Яка благословить весь людський рід.

Подружжя поспішило до Єрусалиму, де щиро дякувало Богу. 21 вересня сталася щаслива подія – у них народилося омріяне дитя. З цього моменту і до останнього подиху батьки присвятили своє життя Діві Марії.

В цей день жінки звертаються до Святої Анни з молитвами, просять про легкі пологи та здорову дитину. День слід почати саме з молитви за дітей. Анна вважається покровителькою всього жіночого.

Помічна молитва про заступництво до святої Анни

Із серцем, повним найщирішої пошани, припадаю перед Тобою, блаженна свята Анно!

Ти – це упривілейоване й особливо улюблене сотворіння, яке своїми надзвичайними чеснотами й святістю заслужило собі в Бога на найвищу ласку: дати життя скарбниці всіх ласк, тій блаженній між жінками, Матері Воплоченого Слова, Пресвятій Діві Марії.

Прошу Тебе, наймилостивіша Свята, зволи прийняти мене до числа Твоїх праведних слуг.

Обіцяю Тобі, ціле моє життя вірно Тебе почитати.

Візьми мене під Свою могутню опіку й випроси мені в Бога ласку, щоб я дбав(-ла) за ті чесноти, якими Ти так щедро була прикрашена.

Випроси мені, щоб я пізнав(-ла) свої гріхи й правдиво жалував(-ла) за них, живо любив Ісуса й Марію та вірно й постійно сповняв(-ла) обов’язки свого стану.

Визволи мене з усіх небезпек цього життя й прийди до мене з поміччю в годині моєї смepті, щоб я спас(-ла)ся й дістав(-ла)ся до неба і там разом з Тобою, найщасливіша Мати, величав(-ла) і вихваляв(-ла) Боже Слово, що сталося чоловіком у лоні Твоєї Пресвятої Доні, Діви Марії. Амінь.

Що не можна робити 7 серпня

  • 7 серпня не можна лаятися або скупитися, оскільки це накличе біду;
  •  в цей день не можна сваритися, особливо матерям та донькам, бо свята Анна є покровительницею родини.
  • заборонено лагодити взуття та одяг;

Що варто робити 7 серпня в День Святої Анни

  • Цей день варто провести в колі сім’ї, з мамою, бабусею, доньками або сестрами, зібратися за великим столом та згадати все хороше.
  • Жінки, що не мають дітей можуть звернутися з молитвою до святої Анни та попросити про народження малюка.