Залужний вперше розповів хто завдавав ударів по аеродромах в тимчасово окупованому Криму

Нарешті стало відомо, хто наносив удари по окупованому Криму.

Так, у спільній статті Головнокомандувача Валерія Залужного та першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони і розвідки Михайла Забродського йдеться, що ЗСУ таки завдавали ударів по тимчасово окупованому Криму.

Зокрема йдеться про удари по аеродрому “Саки”, де згоріло багато російських літаків.  Стаття Залужного та Забродського опублікована на сайті “Укрінформ”.

У статті вказується, що у РФ є можливість наносити ракетні удари вглиб України, у ЗСУ таких можливостей немає. А тому для партнерів України у цій війні буде правильно нарощувати постачання зброї Силам оборони.

Тільки в цьому випадку можна обговорювати вплив на реальний центр тяжіння рф у цій війні. Він полягає в її “віддаленому” – в розумінні більшості росіян – характері. Завдяки цьому віддаленню громадяни РФ не так болісно сприймають втрати, невдачі, а головне – вартість цієї війни в усіх її розуміннях. Переконливим прикладом правильності такого підходу в поточному році є успішні зусилля ЗС України з фізичного перенесення бойових дій на тимчасово окуповану територію АР Крим. Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримським авіабазам противника, перш за все – по аеродрому Саки. Завдання ЗС України на 2023 рік – зробити для росіян та в інших окупованих територіях ці відчуття гострішими, природнішими і цілком відчутними, попри значну відстань до цілей”, – йдеться у публікації.