Помічна молитва до Великомученика Дмитрія про захист від заразних недуг і важких хворіб, яку промовляють 8 листопада

 8 листопада відзначаємо день святого Великомученика Димитрія, в народі — “святого Дмитра” чи просто “Дмитра”.

Історія свята

Свято встановлено на честь Дмитра Солунського, який за християнську віру 8 листопада 306 року був пронизаний списами римських воїнів. Димитрій одержав християнське виховання. Повнолітнім його призначають на місце батька проконсулом Фессалонікійської області. Та замість того, щоб переслідувати християн, він став відкрито навчати мешканців міста християнській вірі та викорінювати поганські звичаї. Геройську віру св. Димитрія прославив Господь різними чудами після його смерті та нетлінністю тіла і мироточивістю, яка зціляла недужих.

8 листопада віряни відвідують службу в церкві. Святого великомученика Димитрія Солунського просять про допомогу у військових діях, терпінні та мужності, одужання від заразних недуг і важких хворіб.

Молитва до Великомученика Димитрія

Святий Великомученику Дмитріє! Преславний мученику й вірний слуго всемогутнього Царя Христа! Будь мені опікуном і заступником у всіх потребах. Молю Тебе: охорони мене від нещасть, від вогню, від заразних недуг, від голоду, особливо ж від наглої та несподіваної смерті.

А найбільш прошу Тебе, святий Димитріє, будь зі мною на схилі мого життя. Тоді, святий мій Покровителю, вибави мене з рук пекельних ворогів і разом зі святим моїм Ангелом Хоронителем заведи мою душу там, де Ти разом з Ангелами та святими Божими Угодниками прославляєш безсмертного Царя Христа. Амінь.”