На Харківщині окупанти вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка: деталі

Окупанти вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка на Харківщині.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, з посиланням на Суспільне. Зазначається, що інформацію про загибель письменника в Ізюмі підтвердила ДНК-експертиза. Вакуленко зник у селі Капитолівка, що поблизу Ізюма, у березні 2022-го.

Вперше російські окупанти прийшли на подвір’я до Володимира, забрали його з сином на допит, але потім відпустили. Коли ж до письменника прийшли вдруге, його викрали і повезли у напрямку Ізюма. Перед загибеллю Володимир встиг закопати свій воєнний щоденник.

Батьки письменника понад пів року шукали сина. Згодом стало відомо, що окупанти викрали його. Окрім ДНК-експертизи також виявлено прострелені документи письменника і татуювання на руці, схоже на те, що він мав.

“У Володі лишився неповнолітній син-інвалід, Віталік, з яким він майже ніколи не розлучався, весь час дбав про нього при житті, часто брав із собою на наші заходи”, – написала у фейсбук знайома письменника.

Також подруга Володимира Вакуленка написала номер картки йогго мами, яка тепер опікується сином вбитого Віталіком: Олена Ігнатенко 5167 8032 1361 5029 (Ощадбанк)

Довідково, Володимир Вакуленко — дитячий письменник, поет і лауреат численних літературних премій. Також Вакуленко був автором 13 книг, серед яких проза та поезія для дітей.