Закордоном дитина українських біженців померла в машині швидкої допомоги дорогою до Тарту

У першу неділю лютого дорогою з естонського міста Вільянді до тартуської лікарні померла чотирирічна дитина з України.

За даними видання Sakala, у дитини підняла температура вище 40 градусів, а перше звернення до лікарні закінчилося тим, що дитину разом з батьками відправили додому. Оскільки ситуація ставала дедалі гіршою, батьки знову відвезли його до лікарні, а потім його швидко відправили до Тарти.

Однак у лікарню він не потрапив, оскільки дорогою до клініки Тартуського університету в нього зупинилося серце.

Представники батьків дитини, які приїхали до Вільянді з України, подали скаргу на Вільяндіську лікарню до Міністерства соціальних справ та посольства своєї країни.

Пожертвування на підтримку сім’ї збираються на рахунок тітки дитини Юлії Бандурко, EE851010011925265226, в першу чергу для найму законного представника для допомоги в організації зв’язку батьків з лікарнею.

Керівник служби співпраці Вільяндіської лікарні Кріста Вальдвеє сказала, що Вільяндіська лікарня не може надавати громадськості інформацію про здоров’я пацієнтів через причини, що випливають із Закону про захист даних.

«Ми розуміємо шок і біль сім’ї та співчуття у зв’язку з такою несподіваною подією», – додала вона.

За словами Вальдвее, наразі лікарня чекає на додаткову інформацію і перебуває в тісному контакті з Тартуською швидкою допомогою, щоб разом з’ясувати, що сталося:

«Після з’ясування обставин ми обов’язково проведемо обговорення випадку із залученням медичної команди, яка займалася пацієнтом. Такі обговорення є частиною нашої системи якості, яка допомагає краще зрозуміти подію і, при необхідності, усунути проблеми».