“Апокаліпсис почався з України”: митрополит УПЦ МП залякував свою паству “гонителями” ПЦУ

Митрополит УПЦ МП Павло Лебідь (відомий як Паша “Мерседес”) під час богослужіння залякував свою паству “апокаліпсисом” і “людьми у священницьких рясах”, які нібито прийдуть оскверняти храми.

Так Павло Лебідь розповідав про нібито наслідки того, що Московський патріархат змушують покинути усі приміщення Києво-Печерської лаври, йдеться на відео з камери відеоспостереження.

З цього митрополит зробив висновки, що з “України починається Апокаліпсис”. “29 березня ми, монахи з понад 200 людей, повинні будемо залишити у Києво-Печерській лаврі свій дім. Внуки революції, вождів, гонителів Церкви Христової сьогодні прикриваються головним.. Мабуть… не мабуть, а точно Апокаліпсис починається з України”, – переконанував він парафіянам.

Нагадуємо, в УПЦ МП повідомили, що з ними розривають угоду на оренду Києво-Печерської лаври. На сайті УПЦ МП поширили заяву в.о. гендиректора заповідника Києво-Печерська лавра про те, що з церквою розривають договір про оренду Нижньої Лаври від липня 2013 року. Згідно з повідомленням, з 29 березня 2023 року договір буде розірвано на підставі висновків міжвідомчої робочої групи й листа Міністерства культури та інформполітики від 9 березня. Представників Московського патріархату закликали до 29 березня звільнити приміщення, які вони орендують на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15.