2 вправи для мозку, які покращують пам’ять та уповільнюють старіння

Для хорошої роботи мозку необхідні великі обсяги енергії та інформації.

Наш мозок споживає:

  1. 50% глюкози, що споживається нашою печінкою;
  2. 30% кисню;
  3. 20% крові.

Це великі цифри, якщо дивитися на масу мозку, яка смішно мала.

Як уникнути порушень роботи мозку?

Мозок потрібно живити і робити це збалансовано та правильно. Загалом все потрібно в міру: вітаміни, білки, жири глюкоза.

Важливо вживати достатньо чистої води. Вона націлена на розрідження крові, а також допомагає організму засвоювати з’їдену їжу.

Важливо обмежити прийом солі. Надлишок солі в організмі = підвищений тиск та ще цілий букет неприємних наслідків.

Про фізичну активність теж не варто забувати, вона допомагає циркуляції крові. Важливо висипатись.

Порада: за годину до сну і після пробудження протягом години — не беріть телефон, не відволікайтеся і не засмічуйте мозок непотрібною інформацією.

Вправи для мозку. Виконувати нижченаведені вправи можна кожному, незалежно від віку та здоров’я.

Вправа №1

Знадобиться валик для гімнастики, якщо у вас його немає, а купувати не хочете, то можна використовувати пляшку з водою об’ємом 1,5 літра, її потрібно вкрити ковдрою або м’якою накидкою (для м’якості, і щоб не пошкодити шию).

Знаходимо рівну поверхню і лягаємо, валик забираємо під шию. Максимально розслаблюємося і починаємо рухи головою вперед, назад, через хвилину те саме, але вже доповнюємо, рухаємо вправо та вліво. Важливо, всі рухи повинні бути приємні та розслаблюючі, все має проходити комфортно, інакше краще припинити вправу. Рухайте валик вздовж хребців, щоб задіяти та опрацювати їх усі.

Вперше можна виконати 1-2 підходи по 2 хвилини, далі для максимального ефекту кількість підходів і час виконання варто збільшити.

Вправа №2

Ця вправа легша і простіша. Кладемо руки на голову і пальцями масажуємо її всю, опрацьовуючи кожну ділянку. Головне не перестарайтеся і не робіть собі боляче. Повторюйте вправу близько п’яти хвилин.

Дані рекомендації допоможуть мозку бути в тонусі та працювати на максимумі, а також покращують кровопостачання, покращують концентрацію та зір.

З особистих спостережень хочеться відзначити, що ці вправи краще робити з ранку, адже крім їх прямих властивостей, вони будуть відмінним засобом бадьорості.