Які продукти виключити з раціону кожному знаку Зодіаку, щоб схуднути у 2023 році

Минув Міжнародний жіночий День 8 березня, а значить марафон «схудни до літнього сезону» можна вважати відкритим.

Астролог Вероніка Паляниця розповіла, від яких продуктів варто відмовитись кожному знаку Зодіаку, щоб не лише чудово виглядати у улюбленому бікіні, а й зберегти власне здоров’я.

Сигніфікатором всього, що пов’язане із травленням та обміном речовин, є Місяць. Саме тому дієту точніше дивитися не за знаком Зодіаку, а за розташуванням Місяця. Для цього потрібно в натальній карті подивитися знак, в якому був Місяць під час вашого народження.

Овни

Представники цього знаку – відомі м’ясоїди. Замість вишуканого десерту вони віддадуть перевагу стейку середньої прожарки. Заборонити Овнам їсти м’ясо практично неможливо, але варто хоча б обмежити його споживання у вечірній час. А ось що точно варто виключити – це гострі та копчені продукти, а також кава. Ці продукти б’ють по найвразливіших органах — серцю та шкірі. Навіть пачка чіпсів може вплинути на зовнішній вигляд, а улюблений латте на кокосовому молоці призвести до гіпертонічного кризису. Читайте також, рибна дієта для похудання.

Телець

Так як Тельцями керує прекрасна Венера, то вони справжні гурмани. Їх дуже складно обмежувати у їжі. Тільці набирають вони зайву вагу не через якість, а через кількість їжі. Щоб схуднути, їм потрібно скоротити розмір порцій, виключити цукор, жирні соуси та позбавити тортів та булочок почесного місця в холодильнику.

Близнюки

Через свою рухливість Близнюки не дуже схильні до повноти, але часто нервують і заїдають стрес. Варто виключити швидкі вуглеводи – булочки, банани, пластівці швидкого приготування, картопля. На гарнір краще варити бурий рис чи бобові. Крім того, поставити під заборону перекушування — насіння, горішки, крекери. Така «дрібна» їжа з’їдається непомітно і містить велику кількість калорій, тому у дівчат-Близнюків часто виникає проблема: «Товстію, хоча особливо нічого не їм».

por que engordo si vivo a dieta 1

Раки

Раки схильні до захворювань шлунково-кишкового тракту, тому їм варто виключити з раціону смажену та жирну їжу. Обережніше із сирими овочами та бобовими, а також із крохмалистими продуктами — все, що викликає бродіння та метеоризм. Щоб привести себе у форму, Ракам варто їсти якомога більше варених продуктів або приготовлених на пару. Включити до раціону більше кисломолочних продуктів і нежирного м’яса, скоротити кількість клітковини. Раки не схильні до повноти, але при стресі спустошують весь холодильник. У таких випадках краще не мучити себе новомодними дієтами, а одразу звернутися до психолога, який працює з розладами харчової поведінки.

Лев 

Знак Лева управляється Сонцем, тому вони дуже щедрі, у тому числі й у їжі. Люблять поїсти самі та нагодувати оточуючих. Вони постійно хочуть розширення, тому якщо не проявляються у соціумі, не ростуть матеріально, то знаходять задоволення в їжі. Як і всі хижаки, Леви не люблять зелень та овочі. Віддають перевагу м’ясу, що загрожує розвитком атеросклерозу. Тому представникам цього знака рекомендують прибирати з раціону жирні сорти – свинину, баранину, а замінювати птицео. На жаль, через любов до їжі Леви дуже довго та важко скидають вагу, тому тут допоможуть лише суворі обмеження, підрахунок калорій та регулярний спорт.

311958 1 728x486 1 b4e64750e84e0f5c4d2b3359519776c9 5000x3337 0xac120003 17339184541674043032

Діва

Оскільки знак Діви управляється Меркурієм, їм досить легко сидіти на дієтах. Вони навіть часто вдаряються у веганство чи сироїдство. Це тільки на користь, адже молочні продукти їм рекомендується виключити. Крім того, Дівам не варто зловживати напоями: лимонадами, соками, сиропами, а також пивом та солодкими алкогольними коктейлями.

Терези

Терези естети, тому ретельно стежать за балансом у харчуванні. Однак є продукти, від яких вони не в змозі відмовитись — булочки, тістечка, еклери. Терези легко схуднуть, якщо замінять борошняне на сухофрукти і перестануть їсти на ніч. Якщо розібрати проблеми зі здоров’ям, то слабке місце у Терезів — нирки. Варто прибирати з раціону все, що затримує воду в організмі – солоні продукти, сосиски, ковбасу та консерви.

Скорпіон

Представники цього знаку обирають усе найякісніше. Якщо яловичина, то мармурова, якщо яйця, то сільські. При цьому вони мають велику тягу до жирної їжі, яка не завжди йде їм на користь. Скорпіонам не варто захоплюватися жирними сортами риб, грибами, салом, ікрою, авокадо та горіхами. У молочних продуктах теж краще вибирати знижену жирність.

Стрілець

Так як дівчата цього знака люблять достаток, у тому числі й у їжі, то зазвичай схильні до повноти. Стрільці перетворюють звичайну вечерю на трапезу, щоб було красиво і «дорого-багато». Щоб схуднути, їх гаслом має стати «десерт віддай ворогові». Вони не можуть обмежитися шматочком торта – обов’язково з’їдять цілком. Стрільці люблять ситні страви: м’ясо по французьки, плов з баранини, лазанью, тому краще полегшити раціон, а в ідеалі – почати дотримуватися принципів роздільного харчування.

Козеріг

Це дуже суворий знак, який відноситься до їжі, як до палива, а не до сенсу життя. Вони можуть стати о 5-й ранку, щоб приготувати собі енергетичний сніданок: смузі, авокадо боул або зелений салат. Будь-яку дієту Козеріг переносить із завидною легкістю. Оскільки представниці цього знака самі себе обмежують: дотримуються режиму харчування, винятків у продуктах вони практично не мають. Навпаки, їм потрібно робити свою їжу різноманітнішою, пробувати нове, додавати більше спецій, щоб раціон не складався тільки з курки, гречки та огірків.

Водолій

Найбільші любителі модних дієт. Вони сідають на них навіть не через зайву вагу, а заради розваги та випробування своєї сили волі. Тому періоди схуднення вони завжди супроводжуються періодами переїдання. Водолії люблять важку їжу – картопля фрі, бургери, жирне м’ясо, а це саме те, від чого їм варто відмовитися. Свинину краще замінити індичкою чи кролятиною, картоплю фрі — запеченим бататом, а цукор — медом чи стевією.

Риби – знак Зодіаку

Нептун, керуючий Рибами, відповідає за мрійливість та творчість. Представники цього знаку люблять індійську, тайську, в’єтнамську кухню – всю, де багато гостроти та спецій. Із задоволенням пробують все нове. Але так як Риби схильні до залежностей, то потрібно бути обережнішими з такою їжею і не допускати переїдання. Ще одна небезпека – пристрасть до алкоголю. Для Риб ідеально підійде роздільне харчування та включення до раціону рідких продуктів — кабачків, кавунів, томатів і зелені.