Чому не можна купувати дитині квартиру — причини, які вас здивують

Краще цього не робити, якщо хочете зберегти добрі стосунки з дітьми.

Батьки хочуть дати своїй кровинці все найкраще. І на запитання: «Купили б ви дитині квартиру?». Більшість дадуть відповідь: «Так!». Однак правильна на перший погляд відповідь може погано позначитися на вашій дитині. Найчастіше подібна інвестиція негативно впливає на розвиток особистісних та лідерських якостей у дитини.

Зникає мотивація до розвитку

Подібні подарунки позбавляють дитину належної мотивації. У дорослому віці людина всіляко уникатиме відповідальності та шукатиме легкі шляхи заробітку.

Готовність до конкуренції, самостійність, впевненість, досягнення поставленої мети — виховати подібні якості головне завдання будь-якого батька. Не варто відбирати у своєї дитини шанс на зростання та успіх. Так, діти навчатимуться, працюватимуть і розвиватимуться. Надалі вони зможуть придбати собі житло самостійно.

Споживацьке ставлення

Бажання забезпечити свою дитину стабільним та хорошим майбутнім може викликати споживче ставлення до батьків. Дитина підсвідомо чекатиме інших подібних подарунків, внаслідок чого виховується егоїстичність та безвідповідальність. Тому дитина може перестати враховувати інтереси та бажання батьків.

Єдине правильне рішення для батьків — це дати своїй дитині хорошу освіту та розуміння того, що необхідно добиватися власною працею.

728x485 1 528364145f12823c9e96faecef64549f 5000x3334 0xac120004 20495338951678456023
Фото: Shutterstock/Fotodom.ru

Соціальний інфантилізм

Дитина відчуватиме складнощі в адаптації до нових умов життя. Очікування допомоги від батьків, що може згубно впливати на особистість. У дитини пропаде почуття самостійності, вона так і не навчиться приймати відповідальні та серйозні рішення.

Психологія власника, того хто купує квартиру

Дітям складно відчути себе господарями у будинку, коли квартира оформлена на батьків. Дитина, що подорослішала, не відчуватиме себе в «своє тарілці». Вона стане дбайливо ставитися до цього майна, боячись вносити навіть незначні зміни в обстановку квартири, адже куплена вона не нею.

Крім цього, самі батьки на підсвідомому рівні відчуватимуть відчуття власника квартири. Тому не рідкість, коли мама чи тато вторгаються в особисте життя своїх дітей, виправдовуючи це тим, що подарована квартира все ще їхня власність. Подібний тиск може значно зіпсувати ваші стосунки.

Прийняття дорослішання дітей

Чи ви впевнені, що діти захочуть жити у вашому місті? Кожна людина, у міру дорослішання, вибирає свій шлях розвитку. Можливо, ваша дитина захоче вчитися в іншому регіоні та залишиться там. Або через інші обставини ви вирішите переїхати всією родиною. У цьому випадку продаж або здавання квартири в оренду може зайняти багато зусиль.

Якщо в сім’ї кілька дітей, то в подальшому житлоплоща стає причиною безлічі конфліктів та непорозумінь.

728x485 1 5f31839779edbd712f4bdf52c343370f 5000x3333 0xac120004 14673092811678455821
Фото: Shutterstock/Fotodom.ru

Чи є плюси у покупці квартири?

Нова нерухомість – це вкладення у довгострокову перспективу. Дарована квартира має і свої плюси:

  • Спокій батьків. Дитина забезпечена стабільним майбутнім;
  • Поява нерухомості в сім’ї – це поява додаткового джерела доходу;
  • “Подушка безпеки”, у разі виникнення грошових проблем.