Як їсти грейпфрут, щоб схуднути без дієт: схема, завдяки якій можна скинути 2 кг за 2 тижні

Грейпфрут — хай і не найсмачніший із цитрусових, зате найкорисніший з погляду схуднення. Усього половинка фрукта на день допоможе прискорити зменшення ваги: якщо її з’їсти у певний період.

Мало хто придивляється до грейпфрутів, коли є апельсини, мандарини та інші цитрусові з більш солодким смаком. Зазвичай грейпфрут затребуваний тільки в тих, хто худне: хоча лікарі рекомендують придивитися до нього і решті людей.

Грейпфрут: що корисного

Грейпфрут помітно виділяється на тлі інших цитрусів підвищеним вмістом вітаміну С та клітковини. Завдяки цьому він покращує вироблення заліза, засвоєння колагену, а також впливає на обмін речовин і стрибки цукру в крові.

Останнє особливо цікаве саме з погляду схуднення. Судячи з медичних досліджень, всього половинка грейпфрута на день, з’їдена за півгодини до одного з їжі, помітно знижує рівень глюкози в крові — і резистентність до інсуліну в цілому. Завдяки цьому йде стабілізація апетиту, і їсти протягом дня хочеться менше.

До того ж не варто забувати, що грейпфрут відноситься до термогенних продуктів – тобто здатних спалювати калорії за рахунок травлення організмом. За словами дієтологів, саме завдяки цій властивості на грейпфрутах справді можна схуднути. Якщо є половина плоду, потрібно його їсти до обіду протягом двох тижнів і можна скинути до 2 кілограмів. Звичайно, за умови, якщо ти уважно прислухатимешся до свого організму і не прагнеш з’їсти більше звичайного, тому що грейпфрут «це спалить». Отриманий дефіцит калорій за рахунок зниження апетиту та термогенезу прискорить процес схуднення. Основна причина, як завжди, саме в цьому.

Читайте також: 5 “тихих” симптомів інсульту: якщо ти їх не помітиш, то не отримаєш своєчасного лікування.