Топ 5 способів знову “захотіти” свого чоловіка: спробуйте їх

Секс як за розкладом – раз на тиждень чи раз на місяць. При цьому вам навіть думати не хочеться про ігри в ліжку, чим швидше вони завершаться, тим швидше прийде сон… Знайомо?

Чому ж із життя пари з часом йде фізична близькість? Тут відіграють роль кілька чинників. По-перше, побут, що вбив не одну любов. Як тільки він виходить на передній план, почуття згасають. По-друге, робота та кар’єрне зростання, бажання заробити на гідну старість чи відмінну освіту для дітей. І, по-третє, з народженням дитини жінка перші три роки повністю присвячує себе саме їй, на чоловіка ні емоцій, ні сили вже не залишається.

Типи інтимної близькості

Але причина не лише у зовнішніх факторах. Справа в тому, що секс – не просто фізичний процес із виробленням гормонів задоволення. Існує п’ять типів інтимної близькості: емоційна, ментальна, духовна, фізична та експериментальна.

  • Емоційна близькість – це про зв’язок пари за допомогою емоцій, куди входить взаємна симпатія, повага, закоханість, любов.
  • Ментальна (вона ж інтелектуальна) близькість показує, як схожі ваші цілі, сфери інтересів, захоплення. Якщо подібність становить понад 60-70% відсотків і ці числа стабільні, то ваші стосунки можуть виявитися дуже міцними.
  • Духовна близькість має на увазі загальні моральні принципи, у тому числі релігійні, світогляд та етику.
  • Фізична близькість — це про секс, але не тільки про нього. Коли вам добре просто прокидатися поруч, дарувати один одному поцілунки та обійми, це теж елементи даного типу близькості.
  • І, нарешті, експериментальна близькість, куди входять навички відкриття нових сексуальних практик, а також бажання пізнавати світ, мандруючи, пробуючи нові страви та напої, відкриваючи для себе нових людей. Причому в останньому випадку не йдеться про походи ліворуч або свінг-вечірки. Якщо ви з чоловіком не маєте нових знайомств, не набуваєте нового досвіду комунікації, то щось явно йде не так, ви втрачаєте інтерес до життя.

Відсутність у парі більш ніж двох типів близькості — складна проблема, яку може вирішити лише грамотний психотерапевт. Але якщо від вас втекла тільки фізична близькість, тобто секс, поцілунки та обійми, все можна виправити. Є п’ять кроків, які допоможуть повернути потяг до чоловіка.

захотіти

Крок перший: захотіти час для себе та для нього

Незважаючи на завантаженість на роботі, дітей та домашній клопіт, постарайтеся викроїти час для себе коханої та для свого чоловіка. Усіх справ не переробити, а дітям потрібні щасливі, не замучені батьки. Так що частіше влаштовуйте собі розвантажувальні дні, коли ви насолоджуєтесь спілкуванням один з одним. І це не обов’язково має завершуватись сексом.

Згадайте, як влаштовували побачення у кафе, як ходили в кіно, збиралися за настільними іграми з друзями, гуляли у парку та обговорювали книги. Уявили? Тепер втілюйте ці заняття у реальність. Можна влаштувати спільний вихід у басейн, тренажерний зал або призначити день-тюлень із попкорном та серіалами. Головне, щоб ви були удвох, і вам ніхто при цьому не заважав. А якщо хочеться романтики, влаштуйте її для чоловіка самі! Чоловіки у цьому плані не дуже кмітливі.

захотіти

Крок другий: маленький ритуал

Створіть свій маленький щоденний ритуал, про який ніхто не знатиме, окрім вас та чоловіка. Головне, щоб ця дія міцно асоціювалась із фізичною близькістю. Це може бути ранковий ритуал, наприклад, поцілунок у вушко, коли він йде на роботу, або легкий, грайливий ляпанець по сідницях, якщо він прямує у ванну. Або перенесіть все на ніч. Перед тим як лягати в ліжко, обійміть чоловіка і прошепотіть йому слова кохання. Тільки не пропускайте жодного дня, щоб це увійшло до звички. (Читайте також, Чому раніше чоловік з дружиною спали окремо — вам теж варто так робити,який у вас сон?)

Крок третій: повернення сексуальності

Коли жінка втрачає бажання, це означає одне: її сексуальність зникла, але не назавжди. Її можна і треба повернути. Або відростити нову за допомогою певних практик. Допоможуть знову полюбити своє тіло та запустити фонтан сексуальності заняття танцями. Якщо не хочеться займатись у групі, спробуйте індивідуальні заняття з хореографом. Або ж закрийтеся у ванній, скиньте весь одяг і станцюйте оголеною перед дзеркалом. Не соромтеся своїх вигинів! Навпаки, ваше завдання звикнути до них та полюбити.

Або ж вдайтесь до найпростішої медитації. Ляжте, заплющите очі, заспокойте дихання. Постарайтеся не думати ні про що, тим більше про проблеми і домашні турботи. Як тільки ви привели свій організм у спокійний, умиротворений стан, згадайте ті моменти, коли відчували сексуальний потяг до чоловіка. Відчуйте, як енергія розливається тілом і наповнює його приємним теплом. Повторюйте цю практику якнайчастіше.

Крок четвертий: відродження флірту

Флірт дозволяє настроїтись на хвилю сексу. І цим фактом не варто нехтувати. Навіть якщо ви в шлюбі вже більше 10 років, не забувайте про навички стріляти очима, особливу посмішку, призовне постукування пальцями об поверхню столу, погойдування стегнами при ходьбі. Загалом фліртуйте! Це запалює відповідний азарт у чоловіка і підштовхує його до дій певного, але дуже приємного характеру.

Головне, не робіть помилку деяких недалеких жінок. Не намагайтеся відточувати навички флірту на інших чоловіках, особливо при свому чоловіку. Ви ж збиралися повернути секс, чи не так? Тоді не закликайте у помічниці ревнощі, зазвичай вони дають протилежний ефект.

Крок п’ятий: сексуальна різноманітність

Якщо ви давно не говорили про секс, то настав час зробити це. Обговоріть з вашим партнером, чого вам бракує. Можливо, зараз саме момент відкрити собі щось нове. І необов’язково вивчати практики БДСМ або намагатися перетворити пару на трикутник. Достатньо пари нових поз, купити гарний комплект спідньої білизни або перенести секс зі спальні в інше місце.

І не бійтеся в цій розмові зізнатися в тому, що вас не дуже влаштовує в постільних іграх. Дайте і чоловікові шанс розповісти, що йому не подобається. Тільки цур без образ! Адже у вас розмова по душах і про насущне. Виявлення плюсів та мінусів подружнього сексу допоможуть виправити становище та в майбутньому принесе масу задоволення.

Отже, ви пройшли всі п’ять кроків, але, як і раніше, не запалали пристрастю і бажанням до чоловіка? Що ж, настав час звернутися до серйозних фахівців — лікарів, сексологів, психотерапевтів. Можливо, корінь проблеми зарито дещо глибше і без сторонньої допомоги тут точно не обійтися.